UEFA Čempionu līgas 1/4finālā tiksies pērnā gada finālistes «Real» un «Juventus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šā gada UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā būs iepriekšējās sezonas fināla dueļa atkārtojums, jo Madrides «Real» atkal tiksies ar Turīnas «Juventus» komandu, noskaidrojās piektdien Šveicē notikušajā izlozē.

Tāpat ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies Spānijas grands «Barcelona» un Itālijas vienība «AS Roma», notiks divu Anglijas klubu derbijs, jo Mančestras «City» cīnīsies ar «Liverpool», bet vēl vienā duelī Spānijas klubs «Sevilla» tiksies ar Vācijas futbola flagmani Minhenes «Bayern».

Izlozi veica bijusī Ukrainas izlases zvaigzne Andrijs Ševčenko.

Madrides «Real» astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 5:2 uzvarēja Parīzes «Saint-Germain», bet «Juventus» no tālākās cīņas izslēdza angļu klubu Totenhemas «Hotspur», summā uzvarot ar 4:3.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus», ka savukārt 2015.gadā finālā zaudēja «Barcelona» komandai.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Tikmēr UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā Londonas «Arsenal» no Anglijas tiksies ar Krievijas klubu Maskavas CSKA, Vācijas vienība «Leipzig» mērosies spēkiem ar Francijas klubu Marseļas «Olympique», Romas «Lazio» tiksies ar Austrijas vienību «Salzburg», bet spāņu vienība Madrides «Atletico» spēlēs pret Lisabonas «Sporting» no Portugāles.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 2004./2005.gada sezonas UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu sasnieguši astoņu valstu klubi.

Kopš 2004.gada UEFA Eiropas līgā astoņas reizes triumfējušas Spānijas komandas, citu valstu vienībām to šajā laikā iespējot vien sešreiz.

Pērn turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras «United», kas finālā ar rezultātu 2:0 pārspēja titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas «Ajax». Mančestras vienība šosezon bija iekļuvusi UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, taču apstājās jau astotdaļfinālā.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri:

«Barcelona» (Spānija) - «AS Roma» (Itālija);

«Sevilla» (Spānija) - Minhenes «Bayern» (Vācija);

Turīnas «Juventus» (Itālija) - Madrides «Real» (Spānija);

Mančestras «City» (Anglija) - «Liverpool» (Anglija);

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pāri:

Londonas «Arsenal» (Anglija) - Maskavas CSKA (Krievija);

Marseļas «Olympique» (Francija) - «Leipzig» (Vācija);

Madrides «Atletico» (Spānija) - Lisabonas «Sporting» (Portugāle);

Romas «Lazio» (Itālija) - «Salzburg» (Austrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu