Krievijas futbola izlases dopinga pārbaude ilgusi vairāk nekā piecas stundas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas futbola izlases dopinga pārbaude trešdien ilgusi vairāk nekā piecas stundas, paziņojusi šīs valsts Futbola federācija. Krievijas valstsvienība pašlaik Novogorskā gatavojas 23. un 27. marta pārbaudes spēlēm attiecīgi pret Brazīliju un Franciju.

Trešdienas rītā ap plkst.6.30 no rīta pēc vietējā laika Krievijas izlases nometnē ieradusies dopinga kontrole, taču tās sastāvā bija tikai viens cilvēks, bet plkst.11 pārbaudi gaidīja vēl pieci cilvēki.

Savukārt komandas treniņš sākās plkst.12, bet trīs futbolisti, kuru vārdi netiek minēti, nevarēja kopā ar izlasi sākt nodarbību, jo vēl nebija izgājuši dopinga pārbaudes.

Šī pārbaude, kurā ņemtas gan urīna, gan asins analīzes, ieviesusi pamatīgas korekcijas komandas trešdienas treniņu plānā, kā rezultātā nodarbība sāksies stipri novēloti.

Sagaidāms, ka tieši Krievijas komandai pirms Pasaules kausa no antidopinga pārstāvjiem tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, jo šī valsts tiek apsūdzēta dopinga sistēmas izveidošanā. Pirms pāris dienām futbola izlases ārsts gan paziņoja, ka šīs valsts spēlētāji ir «tīrākie» pasaulē.

Šā gada Pasaules kausa finālturnīrs notiks tieši Krievijā, tam norisinoties laika posmā no 14.jūnija līdz 15.jūlijam.

Lielo dopinga skandālu dēļ krievi Pasaules kausa laikā netiks iesaistīti antidopinga programmas īstenošanā, turklāt visu dopinga paraugu analīzes veiks Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) laboratorijas ārpus Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu