Futbola izlase pārbaudes spēlē Spānijā tiekas ar Fēru salām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā futbola komanda šodien Spānijas pilsētā Marveljā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu izlasi. Mačs sāksies plkst. 19.00, un to tiešraidē pārraidīs kanālā «Best4Sport TV».

Uz treniņnometni Spānijā Latvijas komanda devās pirmdien agri no rīta. Tur vienībai pievienojās arī ārzemju klubos spēlējošie futbolisti.

«Mūsu līdzjutēji ir noilgojušies pēc komandas ar lielu iekšējo gribasspēku. Aizvadītās spēles izlases treneru štābam devušas svarīgu vielu pārdomām, un attiecībā uz sastāvu mēs centīsimies izvēlēties pareizo. Atkārtošos, tie futbolisti, kas izlasē tika iekļauti februārī, veica ļoti nozīmīgu pieteikumu tam, lai tiktu izsaukti atkal martā,» iepriekš sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) klāstīja galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Iepriekšējā mačā Latvija februāra sākumā ar 0:1 pārbaudes spēlē piekāpās Dienvidkorejai, kas šogad piedalīsies 2018. gada Pasaules kausa izcīņā Krievijā.

Mačā ar Fēru salām un Gibraltāru Latvijas komandai savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, kurš pēdējā laikā veiksmīgi spēlēja Čehijas klubā Jihlavas «Vysočina». Viņa vietā tika izsaukts RFS pussargs Roberts Savaļnieks.

Izlase 25. martā izbraukumā pārbaudes spēlē tiksies arī ar Gibraltāru.

«Fēru salas un Gibraltārs ir tās komandas, kuras mums jāmāk apspēlēt,» teica Latvijas izlases galvenais treneris.

«Esam piemirsuši uzvaru garšu. Šīs nebūs parastas spēles, viegla pastaiga mūs negaida.

Lai uzvarētu gaidāmos pretiniekus, tā sakot, uz meistarības rēķina, mums būtu jābūt krietni pārākiem. Tāpēc uz šo nometni centīšos izsaukt stiprākos futbolistus.»

Latvijas futbolisti ar Fēru salu komandu tikās 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. «Skonto» stadionā Rīgā Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, bet izbraukumā cīņa noslēdzās 0:0.

FIFA rangā Latvija ieņem 131. pozīciju, kamēr Fēru salas ir 97. vietā.

Pēc spēlēm šajā nedēļā Latvija jūnijā piedalīsies Baltijas kausā, kā arī jūnijā aizvadīs pārbaudes spēli ar Azerbaidžānas valstsvienību. Pēc tam rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju.

Latvijas izlases kandidāti spēlēs pret Fēru salām un Gibraltāru

Vārtsargi: Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens (RFS).

Aizsargi: Vladislavs Gabovs («Pafos», Kipra), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Kaspars Dubra (RFS), Vitālijs Jagodinskis (Jasi «Politehnica», Rumānija), Gints Freimanis (Jūrmalas «Spartaks»), Ņikita Koļesovs («Ventspils»), Raivis Andris Jurkovskis («Liepāja»/«Mogo»).

Pussargi: Oļegs Laizāns («Riga»), Gļebs Kļuškins, Dāvis Indrāns, Jevgeņijs Kazačoks, Roberts Savaļnieks (visi - RFS), Kristians Damians Torress, Dmitrijs Hmizs (abi - «Liepāja»/«Mogo»), Eduards Emsis («Metta»/«Latvijas Universitāte»).

Uzbrucēji: Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie», Polija), Edgars Gauračs (Jūrmalas «Spartaks»), Roberts Uldriķis (RFS), Vladislavs Fjodorovs («Metta»/«Latvijas Universitāte»).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu