Austrālija pieļauj iespēju boikotēt Pasaules kausa finālturnīru futbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Austrālijas ārlietu ministre pieļāvusi iespēju, ka valsts futbola izlase varētu boikotēt 2018.gadā notiekošo Pasaules kausa finālturnīru, kas risināsies Krievijā.

Šāda ideja tika apspriesta, jo otrdien no Austrālijas tika izraidītas divas Krievijas amatpersonas, kuras, pēc Austrālijas valdības domām, veica spiegošanu valstī.

«Austrālijai ir dažādas sankcijas pret Krieviju, sevišķi tās, kas saistītas ar nelegālo Ukrainas pussalas Krimas aneksiju,» sacīja Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa. «Šīs sankcijas tiek regulāri izskatītas un atjauninātas, un tās ir attiecināmas arī uz individuālām personām.»

«Sankcijas vislabāk darbojas tad, ja tās tiek izpildītas kolektīvi,» turpināja Bišopa. «Ir dažādas versijas, kā rīkosimies tālāk, un viena no tām ir ideja par Pasaules kausa futbolā boikotēšanu.»

Pasaules kausa finālturnīrs futbolā norisināsies Krievijā laika posmā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.

Austrālija Pasaules kausā tika ielozēta C apakšgrupā kopā ar Dāniju, Peru un grupas nominālo favorīti Franciju. Uz finālturnīru Krievijā no Āzijas reģiona kvalifikācijas turnīra iekļuva Austrālija, Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija.

Austrālijas izlase piektdien aizvadīja pārbaudes spēli pret Norvēģiju, ciešot zaudējumu 1:4. Savukārt nākamā spēle Austrālijas valstsvienībai paredzēta otrdien pret Kolumbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu