Zidāns: Ronaldu guva vienus no skaistākajiem vārtiem futbola vēsturē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien UEFA Čempionu līgas mačā guva vienus no skaistākajiem vārtiem futbola vēsturē, secina Spānijas granda Madrides «Real» galvenais treneris Zinedins Zidāns.

«Real» otrdien UEFA čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos ar 3:0 pārspēja Itālijas klubu Turīnas «Juventus». Uzvarētājiem divus vārtus guva Ronaldu, otros no tiem iesitot «šķērītē».

«Krištianu dara lietas, ko spēj tikai viņš. Var teikt, ka tie bija vieni no skaistākajiem vārtiem futbola vēsturē,» teica Zidāns, atminoties savu vārtu guvumu 2002.gada UEFA Čempionu līgas finālā. «Varbūt tie nebija tik skaisti kā mani Glāzgovā gūtie vārti.»

«Esmu ne tikai treneris, bet arī futbola fans. Kad ieraugu ko tādu... Tieši tāpēc Ronaldu atšķiras no pārējiem, jo var paveikt šādas lietas. Esmu laimīgs par viņu un gandarīts, ka viņš ir mūsu komandā,» uzsvēra Zidāns.

Par lielisko meistarstiķi portugālis saņēma arī «Juventus» līdzjutēju aplausus.

««Juventus» līdzjutēji aplaudēja ne tikai Ronaldu, bet arī viņa komandai. Tas ir skaisti, bieži to neredzēt,» atzīmēja Zidāns.

Tāpat Ronaldu lielīja pretinieku galvenais treneris Masimiljāno Alegri.

«Grūti teikt, vai Ronaldu gūtie vārti ir paši labākie futbola vēsturē, bet tie patiešām bija īpaši vārti. Varu tikai palielīt par to, ko viņš šobrīd spēj. «Juventus» fani, apsveicot Ronaldu ar vārtu guvumu, sniedza lielisku paraugstundu pārējai pasaulei. Futbols ir izrāde, kurā ir 22 un vairāk augsta līmeņa spēlētāji, un, redzot šādus vārtus, ir pareizi aplaudēt,» teica Alegri.

Ronaldu pēdējās sešās spēlēs pret «Juventus» raidījis bumbu Džanluidži Bufona sargātajā cietoksnī.

«Viņš ir visaugstākā līmeņa futbolists, kurš kopā ar Lionelu Mesi sasniedz virsotnes. Viņus var salīdzināt ar Maradonu un Peli, kuri izšķīra mača likteņus un atnesa savām komandām trofejas,» secināja Bufons.

«Spēlējot pret vienu no pasaulē labākajiem futbolistiem, visam ir jāstrādā perfekti. Ja viņam tiek dota vieta, uzreiz seko sods. Viņš guva vārtus, kas ieies vēsturē. Diemžēl tie vārti tika gūti pret mums,» stāstīja «Juventus» aizsargs Andrea Barzagli.

Otrdien citā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Minhenes «Bayern» viesos ar 2:1 pieveica «Sevilla» vienību. Savukārt trešdien «Liverpool» divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī savā laukumā uzņems Mančestras «City», kamēr Spānijas grands «Barcelona» savu skatītāju priekšā tiksies ar Itālijas A sērijas komandu «AS Roma».

Atbildes mači norisināsies nākamajā nedēļā.

Komandas, kuras uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs pusfinālā, kas notiks aprīļa un maija vidū, savukārt turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu