UEFA Čempionu līgas pusfināli - cīnīsies 2 pārsteigumi un 2 favorītes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

UEFA Čempionu līgā futbolā otrdien un trešdien notiks pirmās cīņas pusfinālos. Dueli savā starpā aizvadīs divas pārsteigumu autores - «Liverpool» (Anglija) ar «AS Roma» (Itālija), kā arī divas favorītes - Madrides «Real» (Spānija) ar Minhenes «Bayern» (Vācija).

Pusfinālos uzvarētājas noteiks divu spēļu summā, atbildes mačiem notiekot pēc nedēļas. Otrdien plkst. 21.45 pirmais duelis notiks Liverpūlē, bet trešdien plkst. 21.45 paredzēta cīņa Minhenē.

«Liverpool» futbolisti UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasnieguši pēc 10 gadu pārtraukuma. Eiropas prestižākā klubu turnīra 4 labāko komandu pulkā «Liverpool» kopumā iekļuvusi 10. reizi, bet trofeju izdevies izcīnīt 5 reizes (pēdējā bija 2005. gadā).

Savukārt «AS Roma» iepriekšējo reizi Eiropas klubu nozīmīgākā kausa izcīņas pusfinālā spēlēja 1983./1984.gada sezonā, kad izdevās sasniegt arī finālu, taču toreiz cīņā par trofeju tika atzīts tieši «Liverpool» pārākums.

Šosezon kopumā «Liverpool» bīstamākais ierocis ir ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs, kurš UEFA Čempionu līgā 10 mačos guvis 8 vārtus un veicis 2 rezultatīvas piespēles, bet Anglijas premjerlīgā viņš ir bijis precīzs 31 reizi 33 spēlēs.

Zīmīgi, ka «Liverpool» pērn par 42 miljoniem eiro iegādājās Salāhu tieši no «AS Roma» komandas. 25 gadus vecais Ēģiptes izlases līderis atzīts par Anglijas premjerlīgas sezonas labāko spēlētāju.

Lielisku sezonu aizvada arī brazīlietis Robērtu Firminu, kurš šosezon Čempionu līgā 10 mačos guvis 8 vārtus un izdarījis 5 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr «AS Roma» līderis ir bosniešu uzbrucējs Edins Džeko, kurš šosezon UEFA Čempionu līgā 10 spēlēs guvis 6 vārtus un izdarījis 3 rezultatīvas piespēles, bet Itālijas A sērijas čempionātā viņa rēķinā 14 vārti 32 mačos.

«Liverpool» patlaban ieņem 3. vietu Anglijas premjerlīgā, kurā par sezonas uzvarētāju kļuvusi Mančestras «City». Tieši šo komandu «Liverpool» pārspēja UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla ar 3:0 un 2:1.

Cīņā par vietu UEFA Čempionu līgas pusfinālā Romas klubs pārspēja titulēto Spānijas grandu «Barcelona». Vispirms viesos Itālijas klubs zaudēja ar 4:1, taču mājās izdevās izcīnīt negaidītu uzvaru ar 3:0.

Itālijas A sērijas čempionātā «AS Roma» ierindojas 3. pozīcijā, taču krietni atpaliek no «Napoli» un Turīnas «Juventus» - attiecīgi 17 un 18 punktus.

Savukārt otra pusfināla pārī tiksies divas komandas, kas jau pirms sezonas tika pieskaitītas pie favorītēm cīņā par trofeju. «Real» ir iepriekšējo divu sezonu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, bet Eiropas prestižākajā klubu turnīrā kopumā izdevies triumfēt 12 reizes.

«Bayern» futbolisti trofeju izcīnījuši 5 reizes. Pēdējo reizi UEFA Čempionu līgā Minhenes komanda uzvarēja 2013. gadā, kad «Bayern» tāpat kā tagad vadīja galvenais treneris Jups Heinkess. Šis vācu speciālists līdz titulam aizveda arī «Real» komandu 1998. gadā.

«Real» pērn ceturtdaļfinālā uzveica «Bayern». Atbildes duelī Madridē bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu uzvarētāju divu spēļu summā. Divos ceturtdaļfināla mačos portugālis Krištianu Ronaldu kopā guva 5 vārtus.

Ronaldu arī šosezon izcili spēlē UEFA Čempionu līgā, kur viņa kontā 10 mačos ir 15 vārti un 2 rezultatīvas piespēles. Tikmēr «Bayern» līderis poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis guvis 5 vārtus un izdarījis 2 rezultatīvas piespēles 9 mačos.

Ceļā uz pusfinālu «Real» divu spēļu summā pieveica Itālijas klubu Turīnas «Juventus», bet «Bayern» pārspēja «Sevilla» vienību no Spānijas.

«Real» patlaban ieņem 3. vietu Spānijas čempionātā, no līderes «Barcelona» atpaliekot 15 punktus, kamēr «Bayern» futbolisti jau sesto gadu pēc kārtas izcīnījuši Vācijas bundeslīgas titulu.

UEFA Čempionu līgas pusfinālu atbildes spēles notiks pēc nedēļas - 1. maijā Madridē un 2. maijā Romā.

Cīņa par kausu jeb finālmačs notiks 26. maijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu