Mančestras «City» labo premjerlīgas rekordu gūto punktu ziņā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Čempione Mančestras «City» trešdien laboja Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta rekordu iegūto punktu ziņā.

Šīs sezonas Anglijas čempione no Mančestras trešdien savā laukumā ar 3:1 (2:1) pārspēja Braitonas un Houvas «Albion».

Līdz ar šo uzvaru «City» futbolisti ir pārspējuši premjerlīgas rekordu, jo tagad tā 37 spēlēs guvusi 97 punktus, pārspējot Londonas «Chelsea» 2005.gada rekordu, kad tā guva 95 punktus.

Tāpat Mančestras klubs ir uzstādījis premjerlīgas rekordu iesistajos vārtos (105) un izcīnītajās uzvarās (31).

Noslēdzošajā, 38.kārtā «City» var kļūt par pirmo klubu premjerlīgas vēsturē, kas sezonas laikā izcīnījis 100 punktus. Pēdējā mačā komanda svētdien tiksies ar «Southampton».

Trešdienas mačā savu pēdējo spēli «City» laukumā aizvadīja kotdivuārietis Jaja Turē, kurš šajā zīmīgajā cīņā tika nozīmēts par vienības kapteini. Viņam šosezon šis bija pirmais premjerlīgas mačs, ko viņš sāka sākumsastāvā. Uzvarētāju labā pa vārtiem iesita Danilu, Bernārdu Silva un Fernandinju, kamēr «Albion» rindās goda vārtus iesita Hosē Uljoja.

Citā trešdienas mačā vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā nodrošinājusi Totenhemas «Hotspur», kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Ņūkāslas «United».

Vienīgos vārtus šā mača 50. minūtē iesita rezultatīvais Herijs Keins.

Tikmēr punktus trešdien zaudēja pagājušās sezonas Anglijas čempione Londonas «Chelsea», kas savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Hadersfīldas «Town».

Līdz ar to Londonas klubs riskē ar nepiedalīšanos nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā. No ceturtajā vietā esošās «Liverpool» tas atpaliek divus punktus, bet līdz čempionāta beigām ir atlikusi vairs tikai viena kārta.

Savukārt Hadersfīldas «Town» ar šā punkta iegūšanu ir garantējusi sev vietu premjerlīgā arī nākamajā sezonā, bet turnīrs būs jāpamet Stokas «City», Vestbromvičas «Albion» un Svonsī «City».

Vēl vienā trešdienas mačā kārtējo vilšanos šosezon piedzīvoja Londonas «Arsenal», kas izbraukumā ar 1:3 (0:1) piekāpās 2016.gada premjerlīgas čempionei Lesteras «City».

Jau vairākas kārtas pirms tam bija zināms, ka «Arsenal» neveiksmīgā snieguma dēļ nākamajā sezonā būs jāiztiek bez Eirokausiem.

Premjerlīgas kopvērtējumā Mančestras «City» komandai ir 97 punkti 37 spēlēs, bet tai ar 77 punktiem 36 mačos seko Mančestras «United».

Trešā ar 74 punktiem 37 spēlēs ir «Hotspur», bet par diviem punktiem mazāk ir «Liverpool» kontā. Piektā ar 70 punktiem ir «Chelsea», bet pirmo sešinieku ar 60 punktiem noslēdz «Arsenal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu