Madrides «Atletico» trešo reizi vēsturē triumfē UEFA Eiropas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas vienība Madrides «Atletico» trešdien Lionā triumfēja UEFA Eiropas līgā finālspēlē, ar rezultātu 3:0 (1:0) apspēlējot Francijas komandu Marseļas «Olympique».

Līdz ar to Madrides klubs Eiropas līgas sacensībās triumfēja trešo reizi, bet Marseļas vienība piedzīvoja trešo zaudējumu savā trešajā Eiropas līgas finālā.

Madrides klubu vadībā 21.minūtē izvirzīja komandas labākais vārtu guvējs Antuāns Grīzmans, kurš pēc Marseļas vienības spēlētāju vairākām kļūdainām epizodēm savā laukuma pusē nonāca aci pret aci ar vārtsargu Stīvu Mandandā, un bumbu raidīja precīzi stūrī.

Pirmajā puslaikā rezultāts palika nemainīgs, bet otrā sākumā atkal uzspīdēja Grīzmans, kurš izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu bumbu skaisti viņam pārmeta pāri un panāca jau 2:0.

Marseļas komanda spēles 80.minūtē gandrīz vienus vārtus atspēlēja, kad ar galvu bumbu pret vārtu stabu sita Konstantinoss Mitroglu, taču punktu spēlei pielika Madrides vienības pussargs Gabi, kurš no tuvas distances iesita bumbu vārtos un izšķīra spēles likteni.

Spēles laikā kopā ar «Atletico» komandu nevarēja būt vienības galvenais treneris Djego Simeone, kurš iepriekš saņēma četru spēļu diskvalifikāciju no UEFA klubu sacensībām.

Diskvalifikācija Simeonem tika piešķirta par to, ka viņš Eiropas līgas pusfināla pirmajā spēlē aizskāra mača tiesneši un pēc izraidīšanas uz tribīnēm komunicēja ar «Atletico» treneru kolektīvu.

Tāpat abām vienībām nebija sastāva iztrūkumu, jo gan «Atletico», gan «Olympique» futbolistiem nebija traumu, kas liegtu piedalīties mačā. Attiecīgi abu komandu treneru štābi varēja laukumā laist maksimāli labākos sastāvus.

Madrides «Atletico» šo Eirokausu sezonu sāka UEFA Čempionu līgā, taču C apakšgrupā palika aiz «AS Roma» un Londonas «Chelsea», neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Turpinājumā «Atletico» saņēma iespēju piedalīties Eiropas līgas izslēgšanas mačos, kur pirmajā kārtā tika uzveikta «Kobenhavn». Nākamajā turnīra fāzē Madrides komanda apspēlēja Maskavas «Lokomotiv», pēc tam uzveica Lisabonas «Sporting» un visbeidzot pēdējā mačā pirms fināla divu spēļu summā tika galā ar Londonas «Arsenal».

Tikmēr Marseļas «Olympique» savā Eiropas līgas grupā palika otrajā vietā, priekšā palaižot vienīgi «Salzburg». Pirmajā kārtā Marseļas klubs apspēlēja «Braga», tad sekoja panākums pret Bilbao «Athletic», bet ceturtdaļfinālā Francijas komanda mājās aizsūtīja «Leipzig». Pusfinālā «Olympique» vēlreiz tikās ar «Salzburg», ko divu maču summā apspēlēja.

Šosezon Eiropas līgas rezultatīvākie spēlētāji bija Romas «Lazio» uzbrucējs Čiro Immobile un «Athletic» uzbrucējs Arics Aduriss, kuri katrs guva pa astoņiem vārtiem. Tikmēr Marseļas kluba labākais vārtu guvējs bija Lukass Okamposs ar četriem precīziem raidījumiem, bet «Atletico» sastāvā visvairāk vārtus realizēja Antuāns Grīzmans, kura kontā seši precīzi sitieni.

Iepriekšējo un līdz šim vienīgo reizi abas komandas savā starpā spēkiem mērojās 2008.gadā, kad UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā spēlē panākumu guva «Atletico», bet otrajā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Marseļas klubs Eiropas līgas finālā spēlēja trešo reizi un līdz šim Francijas komandai tā arī nav izdevies izcīnīt panākumu finālmačā. 1999.gadā tika piedzīvota neveiksme pret Itālijas komandu «Parma», bet 2004.gadā uzvaru izcīnīja Spānijas komanda «Valencia».

Tikmēr «Atletico» statistika Eiropas līgas finālos bija pilnīgi pretēja. Vienīgajos finālos 2010.gadā Madrides klubs guva panākumu pret Anglijas komandu «Fulham», bet 2012.gadā uzveica citu spāņu vienību Bilbao «Athletic».

Visvairāk Eiropas līgas titulu ir Spānijas komandai «Sevilla», kas triumfējusi piecas reizes, bet katra pa trīs tituliem izcīnījušas Turīnas «Juventus» un Milānas «Inter» no Itālijas, Anglijas vienība «Liverpool», kā arī trešdien šim pulkam pievienojās «Atletico»

Pagājušajā gadā uzvaru Eiropas līgā izcīnīja Anglijas vienība Mančestras «United», kas finālspēlē ar rezultātu 2:0 uzveica Nīderlandes klubu Amsterdamas «Ajax».

Šīs spēles galvenais tiesnesis bija nīderlandietis Bjorns Keiperss, kurš savas karjeras laikā bijis finālmaču tiesnesis UEFA Eiropas līgā 2013.gadā starp «Chelsea» un «Benfica» komandām, kā arī Čempionu līgas fināla galvenais arbitrs 2014.gadā starp Madrides «Real» un Madrides «Atletico» vienībām.

UEFA Eiropas līgas uzvarētāja 15.augustā Tallinā pret UEFA Čempionu līgas stiprāko komandu cīnīsies UEFA Superkausā. Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 26.maijā Madrides «Real» un «Liverpool» duelī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu