Bufons pēc sezonas beigām pametīs «Juventus» komandu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Leģendārais itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons pēc sezonas beigām pametīs Itālijas A sērijas grandu Turīnas «Juventus», kurā pavadījis 17 gadus.

Pašlaik 40 gadus vecais Bufons šajā sezonā aizveda «Juventus» līdz septītajam A sērijas čempionu titulam un ceturtajai kausa trofejai pēc kārtas.

«Man bija svarīgi šo piedzīvojumu beigt ar vēl divām uzvarām. Sestdien būs mana pēdējā spēle «Juventus» sastāvā,» ceturtdien preses konferencē paziņoja Bufons.

Sestdien viņš aizvadīs savu 640. un pēdējo A sērijas spēli «Juventus» sastāvā, Turīnas vienībai savā laukumā uzņemot «Verona» futbolistus.

Sākotnēji tika ziņots, ka Bufons ceturtdien paziņos par savām karjeras beigām, bet tagad leģendārais vārtsargs licis noprast, ka vēl gatavs turpināt spēlēt.

Bufonam pieder «sausās» sērijas rekords Itālijas A sērijā, kur viņš pirms divām sezonām bija nepārspēts 974 minūtes.

Bufons pievienojās «Juventus» komandai 2001.gadā, pārnākot no «Parma» vienības. Kopš tā laika vārtsargs deviņas reizes kļuvis par Itālijas čempionu, bet vēl divus titulus viņš zaudēja, kad Turīnas komandai par dalību spēļu rezultātu ietekmēšanā tika atņemtas divas čempionu trofejas.

Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par Itālijas kausa ieguvēju - četras reizes «Juventus» sastāvā, bet vienu reizi «Parma» rindās. Tāpat viņš 1999.gadā aizveda «Parma» komandu līdz uzvarai UEFA Kausā (tagad - UEFA Eiropas līga).

Bufons 2006.gadā Itālijas izlases sastāvā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Itālijas izlasē viņš aizvadījis 176 dueļus un 4.jūnijā pārbaudes mačā ar Nīderlandi, iespējams, nospēlēs savu pēdējo maču valstsvienībā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu