Pukinsks: UEFA ir gatava palīdzēt, lai mēs Daugavas stadionu uztaisītu kā odziņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ir gatava palīdzēt, lai Latvijas Futbola federācija (LFF) labi sagatavotu Daugavas stadionu, kurā izlase varētu aizvadīt starptautiskos mačus, otrdien tikšanās ar medijiem laikā pauda LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš no 1.jūnija sāks pildīt federācijas ģenerālsekretāra funkcijas.

Aprīļa beigās LFF ārkārtas kongresā par jauno organizācijas vadītāju tika ievēlēts bijušais valstsvienības futbolists Kaspars Gorkšs, savukārt maija sākumā LFF valde lēma, ka līdzšinējais organizācijas izpilddirektors Pukinsks kļūs par nākamo LFF ģenerālsekretāru.

No iepriekšējās federācijas vadības jaunā pārmantojusi tiesvedību ar būvkompāniju «Arčers», kurai bija jāceļ stadions Barona ielā, taču projekts tika pārtraukts.

«Viņi ir iesnieguši prasību tiesā, kam LFF tagad sniedz pretargumentāciju. Paralēli notiek sarunas ar «Arčeru» par tiesvedības izbeigšanu,» teica Gorkšs.

«Šobrīd ir pāragri teikt, ka federācija ir noslēgusi sliktu līgumu un mums būs jāmaksā soda naudas. Esam procesā. Turpinās diskusijas un dokumentu gatavošanas,» atklāja Pukinsks.

Tāpat Gorkšs un Pukinsks pauda gandarījumu, ka izlase atgriezīsies rekonstruētajā Daugavas stadionā.

««Skonto» un Daugavas stadioni būs kā nakts pret dienu. Par telpām, fanu ejām, tribīnēm ir padomāts. Daugavas stadions bija liels projekts, kas palīdzēja uzlabot attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju. Viens no mūsu uzdevumiem ir būvēt attiecības ar ministrijām un pašvaldībām,» stāstīja Pukinsks.

LFF šobrīd sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju atjauno stadiona laukumu.

«Pa perimetru ieklājam jaunu zālienu. Pārējo mēģinām uzfrišināt, lai būtu zaļš un smuks. Sadarbība ar Daugavas stadionu ir ilgtermiņa sadarbība ar valsti. Ģērbtuvēs esam ieguldījuši ap 20 000 eiro, bet kopējā summa ir līdz 50 000 eiro,» atklāja Pukinsks.

UEFA esot devusi zaļo gaismu, lai 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles varētu notikt Daugavas stadionā.

«UEFA ir gatava palīdzēt, lai mēs stadionu uztaisītu kā odziņu. Esam izrunājuši, ka darbi, kas turpināsies stadionā, netraucēs izlasei tur spēlēt. Nākamā gada sākumā nodrošināsim, lai tiktu ieklāts jauns laukums. Ja viss izdosies, domāju, nekādu problēmu nebūs. Ja būs, runāsim ar UEFA un tajā brīdī spēli aizvadīsim izbraukumā,» skaidroja Pukinsks.

Tāpat Pukinsks pastāstīja par tuvākajiem plāniem, kuru jārealizē jaunajai federācijas vadībai.

«Ir jāizveido efektīvs valdes darbs. Tāpat, pārņemot organizācijas vadību, gribam lietas uzlabot un mainīt. Izmaiņas būs saistītas ar pašu darbību. Mūsu ambīcijas ir, lai LFF būtu mūsdienīga, efektīva un atbildīga organizācija. Lai nebūtu kauns par katru iztērēto eiro. Vajadzīga kultūras maiņa. Ja runājam par projektiem, kas vērsti uz āru, nepazudīs visi degošie jautājumi - arī attiecību risināšana ar virslīgu. Nepieciešama reģionu attīstība. Turpināsim ar to strādāt. Jārealizē punkti, kas bija LFF prezidenta programmā,» stāstīja Pukinsks.

Gorkšs pērn lika punktu karjerai Latvijas izlasē, bet šosezon pieteikts pirmās līgas klubā «Auda», kura prezidents ir viņa tēvs Juris, kā arī komandā spēlē viņa brāļi Jorens un Rihards.

«Domāju, atvadu spēles izlasē nebūs. Tas jau nopietns etaps. Tagad jau esmu gandrīz aizmirsis, kā ir spēlēt futbolu. Arī «Audas» sastāvā, nezinu, vai es varētu tikt. «Audā» varētu būt simboliska iziešana laukumā par prieku manam tēvam. Futbolista gaitas diez vai atsākšu,» teica Gorkšs.

Viens no pirmajiem lielākajiem jaunās LFF vadības darbiem bija somu speciālista Miksa Pātelainena apstiprināšana izlases galvenā trenera amatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu