Emerijs apstiprināts Londonas «Arsenal» galvenā trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spāņu futbola treneris Unai Emerijs apstiprināts Anglijas futbola komandas Londonas «Arsenal» galvenā trenera amatā, vēsta klubs.

Pašlaik 46 gadus vecais Emerijs, kurš iepriekš trenēja Francijas vienību Parīzes «Saint-Germain», jau iepriekš tika minēts kā viens no galvenajiem kandidātiem, lai kļūtu par Londonas vienības treneri.

Emerijs pie PSG stūres stājās 2016.gadā un divas sezonas pēc kārtas Parīzes vienību aizveda līdz UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālam, kur gan abas reizes kāju priekšā pielika Spānijas grandi «Barcelona» un Madrides «Real».

Pirms šīs sezonas PSG bija iztērējusi aptuveni 400 miljonus eiro tikai Neimara un Kiliana Mbapē iegādē, taču komandas sniegums Čempionu līgā neattaisnoja vadības cerības un Emerijs zaudēja darbu, viņa vietā stājoties vācietim Tomasam Tuhelam.

Emerijs iepriekš veiksmīgākos trenera karjeras gadus aizvadīja «Sevilla» komandā, kur viņš trīs sezonu laikā trīs reizes izcīnīja UEFA Eiropas līgas trofeju.

Savukārt Londonas «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers pameta komandu pēc 22 gadu vadības. Par viņa pēcteci tika minēts arī pašreizējais Žuzepa Gvardiolas palīgs Mančestras «City» komandā Mikels Arteta, bet nelielās trenera darba pieredzes dēļ Emerijs viņu pārtrumpoja.

«Arsenal» aizvadītajā sezonā finišēja sestajā vietā Anglijas premjerlīgā un neiekļuva UEFA Čempionu līgā, bet nākamsezon piedalīsies UEFA Eiropas līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu