Pātelainens: Gribam atgriezt ticību Latvijas futbola izlasei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunais Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris soms Miksu Pātelainens vēlas līdzjutējos atgriezt ticību valstsvienībai. Ceturtdien noslēgtais līgums ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par izlases vadīšanu viņam ir spēkā līdz šā gada jeb gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Pātelainens ir pozitīvi noskaņots un gatavs darbam, lai valsts galvenā futbola komanda gūtu panākumus.

«Latvijas futbola izlasei jāatrodas daudz labākās pozīcijās, nekā tā ir šobrīd,» sacīja Pātelainens. «To līdz šim ietekmējuši daudzi faktori. Redzam, kurā vietā Latvijas komanda atrodas FIFA rangā [139.]. Tas nav atkarīgs tikai no treneriem, spēlētājiem un pie vainas nav tikai viena lieta. Mēs vēlamies augt visos aspektos, sākot jau ar jauniešiem. Mans uzdevums ir raudzīties nākotnē, nevis skatīties pagātnē. Mēs smagi strādāsim, lai uzlabotu situāciju, un mēs to paveiksim. Jābūt vienotiem, tajā skaitā ar klubu treneriem, kuri ikdienā strādā ar futbolistiem. Ticu, ka būsim krietni veiksmīgāka komanda nekā līdz šim.»

Pēdējā laikā Latvijas futbola valstsvienība demonstrējusi bālu sniegumu. Iepriekšējā mačā Latvijas komanda viesos ar 0:1 piekāpās vienai no FIFA rangā vājākajām izlasēm Gibraltāram.

Darbā ar izlasi Pātelainenam asistēs skots Gordons Jangs, kā arī pašmāju speciālisti Mareks Zuntners un bijušais valstsvienības vārtsargs Aleksandrs Koliņko.

«Es vēlos uzvarēt visās spēlēs, taču saprotu, ka šogad galvenais mērķis ir Nāciju līga. Vēl nepazīstu katru spēlētāju personīgi, un būs nepieciešams laiks, lai iepazītos tuvāk. Baltijas kausā spēlētājiem būs iespējams pierādīt sevi. Latvijā futbolisti ir taktiski labi apmācīti,» uzskata soms.

Somu speciālists kā galvenais treneris strādājis ar Somijas nacionālo izlasi (2011.-2015.), bet klubu līmenī strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet savas valsts izlasē aizvadījis 70 spēles.

Latvijas izlase 2.jūnijā stadionā «Daugava» aizvadīs Baltijas kausa maču pret Igauniju, bet 5.jūnijā Viļņā gaidāma tikšanās ar mājinieci Lietuvu. Savukārt 9.jūnijā valstsvienība aizvadīs pārbaudes cīņu savā laukumā pret Azerbaidžānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu