Labākais uzbrukums satiekas finālā! Kurš uzvarēs - «Real» vai «Liverpool»?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET kolāža

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šodien tiks noskaidroti UEFA Čempionu līgas sezonas uzvarētāji. Pēdējo divu gadu čempione Madrides «Real» finālā spēkosies ar Anglijas klubu «Liverpool,» kam šis būs pirmais fināls kopš 2007. gada. Mača sākums plkst. 21.45 pēc Latvijas laika, un cīņu tiešraidē varēs vērot TV6 kanālā.

UEFA Čempionu līgas finālā sacentīsies abas turnīra rezultatīvākās komandas. «Liverpool» ir turnīra rezultatīvākā komanda - 12 spēlēs gūti 40 vārti (vidēji spēlē 3,33 vārti). Savukārt Madrides «Real» vienība 12 spēlēs ir guvuši 30 vārtus (vidēji 2,5 vārti spēlē), kas viņiem dod otro vietu kopvērtējumā.

Par savu vārtu drošību abas komandas ir rūpējušās līdzīgi, taču nedaudz labāka tā ir bijusi «Liverpool» komandai – 12 spēlēs ielaisti 13 vārti, kamēr Madrides futbolisti ir ielaiduši 15 vārtus 12 mačos.

Turnīra labākais vārtu guvējs šosezon ir «Real» līderis Krištianu Ronaldu, kurš izcēlies ar 15 precīziem sitieniem. Viņam seko «Liverpool» uzbrucēji Mohameds Salāhs un Robertu Firminu, kuri katrs guvuši 10 vārtus.

Savukārt rezultatīvo piespēļu rādītājā divi labākie ir «Liverpool» spēlētāji - Džeimss Milners partneriem vārtu guvumā asistējis 9 reizes, bet Firminu 8 reizes palīdzējis uzbrukumu noslēgt rezultatīvi.

«Mēs nebaidāmies no Madrides «Real» komandas. Esam vairāk pozitīvi uztraukušies nekā nobijušies, jo šis ir fināls. Dosimies laukumā un darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai izcīnītu uzvaru,» UEFA mājaslapā izteicies ir «Liverpool» komandas uzbrucējs Sadio Manē, kurš 10 spēlēs guvis 9 vārtus.

«Real» komanda Čempionu līgas finālā spēlēs jau ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā, turklāt komandai ir izdevies izcīnīt trofeju divus gadus pēc kārtas.

«Mēs kā komanda zinām, kā uzvarēt - kā tikt galā ar nerviem un stresu. Esam uzvarējuši jau iepriekš, tāpēc zinām, kā sagatavoties,» uzsver Madrides «Real» futbolists Garets Beils.

Anglijas komanda «Liverpool» ir sasniegusi savu pirmo Čempionu līgas finālu kopš 2007.gada, kurā tika piedzīvots zaudējums «AC Milan» komandai ar 1:2.

Madrides «Real» komandas galvenais treneris Zinedins Zidāns izteicies, ka šis būs grūtākais fināls, kurā komanda ir piedalījusies. «Mēs noteikti nedomājam, ka «Liverpool» vienība ir vājāka par mūsu iepriekšējiem pretiniekiem. Viņi ir pelnījuši piedalīties finālā, jo rāda ļoti labu sniegumu. Ir pagājis ilgs laiks, kopš viņi pēdējo reizi sasniedza finālu, taču šī ir komanda ar bagātu vēsturi un tradīcijām, kā arī viņi zina, ko nozīmē piedalīties nozīmīgās spēlēs,» atzina Zidāns.

Eiropas prestižākajos klubu turnīros savā starpā abas komandas tiksies 6. reizi. Līdz šim labāka bilance ir «Liverpool» komandai, kura ir uzvarējusi trijās no piecām tikšanās reizēm. Pēdējā savstarpējā spēle notika 2014. gadā, kad grupu turnīra ietvaros uzvaru izcīnīja Madrides komanda.

«Liverpool» piecas reizes ir uzvarējusi UEFA Čempionu līgā, no kurām pēdējā bija 2005. gadā. Savukārt «Real» šajā turnīrā ir triumfējusi divas pēdējās sezonas pēc kārtas, kopumā izcīnot 12 titulus.

Pērn Čempionu līgā uzvarēja tieši Madrides «Real» komanda, kas finālā pārspēja Turīnas «Juventus» vienību ar 4:1, divus vārtus gūstot Krištianu Ronaldu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu