Mančīni neizslēdz Bufona atgriešanos Itālijas izlasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Jaunieceltais Itālijas futbola izlases galvenais treneris Roberto Mančīni neizslēdz leģendārā Džanluidži Bufona atgriešanos valstsvienībā.

Pērn Itālijas futbola izlase negaidīti pirmo reizi 60 gadu laikā nekvalificējās Pasaules kausa izcīņai, tāpēc tā no amata atlaida galveno treneri Džanpjēro Venturu. Savukārt šomēnes par jauno komandas stūrmani kļuva Mančīni.

Pērn karjeru pēc neiekļūšanas Pasaules kausā Itālijas izlasē sāpīgā veidā noslēdza Bufons, kurš tajā aizvadīja 176 spēles. Pagājušajā nedēļā, kad viņš paziņoja par aiziešanu no Turīnas «Juventus», pieredzējušais vārtsargs uzsvēra, ka valstsvienībā savu pēdējo spēli ir aizvadījis.

«Pāris dienas pēc kļūšanas par Itālijas izlases galveno treneri runāju ar Bufonu pa telefonu. Tā bija ļoti īsa saruna. Viņš man paskaidroja, ka domā turpināt savu futbolista karjeru,» izteicās Mančīni. «Ikviens, kurš spēlēs un darīs to augstākajā līmenī, tiks apsvērts arī nacionālās izlases kontekstā.»

Bufons neturpinās karjeru «Juventus» komandā, kur spēlējis kopš 2001.gada, bet tuvākajā laikā viņš varētu pievienoties Francijas čempionei Parīzes «Saint-Germain».

Mančīni pēc kļūšanas par Itālijas izlases galveno treneri komandā atgriezis arī skandalozu slavu iemantojušo uzbrucēju Mario Balotelli, kurš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2014.gada Pasaules kausa.

«Balotelli ir īpašs stāsts. Jau jaunībā viņš bija lielisks futbolists, tomēr turpinājums tādā pašā līmenī vairs nesekoja. Tomēr pēdējo divu gadu laikā viņam ir klājies labi, turklāt tāda ir arī uzvedība,» teica Mančīni.

Bijusī Itālijas izlases zvaigzne Mančīni trenera amatā debitēja 2001.gadā pie Florences «Fiorentina» stūres, bet pēc tam vadīja arī Romas «Lazio» un Milānas «Inter» komandas, pēdējo laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam izcīnot trīs Itālijas čempionu titulus.

Savukārt no 2009.gada līdz 2013.gadam viņš bija Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras «City» galvenais treneris, ar kuru trīs reizes pēc kārtas ierindojās vietējā čempionāta labāko trijniekā un 2011./2012.gada sezonā izcīnīja premjerlīgas čempionu titulu. Pēc tam viņš paguva trenēt arī Turcijas klubu Stambulas «Fenerbahce», līdz 2014.gada nogalē atgriezās Milānas «Inter» komandā, tur nostrādājot līdz 2016.gada sezonas beigām.

Tikmēr 2017.gadā Mančīni pārņēma Krievijas klubu Sanktpēterburgas «Zeņit», to novadot vienu sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu