Futbola čempionāta spēles, kam sekot līdzi

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Futbola nirvāna var sākties. Šovakar ar Krievijas un Saūda Arābijas izlašu spēli «Lužņikos» sākas 2018. gada Pasaules kausa izcīņa, kurā 32 komandas 14 dienās un 48 mačos cīnīsies, lai noteiktu labāko no izcilākajiem. Lai gūtu plašāku ieskatu futbola pasaulē, pēc padoma vērsāmies pie sporta ekspertiem. Savos novērojumos un prognozēs par gaidāmajiem mačiem ar mums dalījās Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora «Optibet» vadītājs.

Protams, par prestižo trofeju cīnīsies visi, tomēr uzvarētājs ir tikai viens, visi pārējie paliek zaudētājos. Šovakar par savu pirmo uzvaru čempionātā cīnīsies gan Krievija, gan Saūda Arābija. Lai arī mājiniekos, Krievijas izredzes sākotnēji neizskatās spožas. Pārbaudes spēlēs tā guva 1 neizšķirtu un 3 zaudējumus. Turpretī Saūda Arābijas izlase ir pieredzējusi menedžmenta izmaiņas, kas var ietekmēt kopējo komandas sniegumu.

Lai nu kā, bet spēli «vienos vārtos» no kādas no abām komandām, visticamāk, nepieredzēsim. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka spēle būs garlaicīga. Šajā mačā dodu priekšroku Krievijas izlasei, viņu izredzes šovakar svinēt uzvaru vērtējamas ar 70%.

Liels potenciāls aizraujošai un skatāmai spēlei ir B grupas divu kaimiņu duelis. Runa ir par futbola grandiem - Spāniju un Portugāli. Šo valstu tikšanās futbola laukumā jau tāpat vien ir liels notikums, bet, tā kā šoreiz runa ir par Pasaules kausu, tad likmes ir daudz augstākas. Un kāpēc lai nebūtu, abas nācijas savā starpā cīnīsies jau 37. reizi.

Uz spēles tiek likts lepnums, tiesības lielīties un daudz kas vairāk. Lieliski, jo mums tamdēļ ir gaidāma aizraujoša spēle. Tam nevajadzētu būt traucēklim, tomēr Krištianu Ronaldu šajā mačā spēlēs pret saviem kluba biedriem.

Ronaldu un Portugāle ir valdošie čempioni Eiropā, tāpēc tagad viņi vēlas iegūt ne tikai pasaules čempionu statusu, bet arī atkārtotu apliecinājumu Spānijai, ka Ibērijas pussalā nav neviena labāka par viņiem. Lai arī izmaiņas, kas pavisam nesen notika Spānijas izlases treneru korpusā, samazināja šīs komandas izredzes uz uzvaru, spāņi vēl joprojām ir favorīti. Domāju, ka spāņiem ir 45% varbūtība uzvarēt un 30% pabeigt spēli ar neizšķirtu rezultātu.

Šķiet, ka ar pašpārliecību un ticību savām spējām viss ir labi Islandei. 2016 gadā tā visu pasauli mazliet šokēja, kad tika līdz ceturtdaļfinālam. Neviens sākumā negribēja viņus uztvert nopietni, un ko tur liegties - galvenais treneris bija nepilna laika zobārsts, nu ko jūs?

Tomēr Islande pārspēja pati sevi, un tagad ar tās spēku un varenību ir jārēķinās. To vajadzēs darīt Argentīnai, kas ar futbola vikingiem cīnīsies šo sestdien. Divas pilnīgi atšķirīgas komandas ar vienu mērķi - uzvarēt un pierādīt, ka ir pelnījušas būt futbola elitē.

Islandes trumpis ir komanda, kurā valda teju ģimeniska atmosfēra, kā arī pretiniekus iebiedējošais vikingu sauciens. Argentīnai ir Lionels Mesi. Viņš klubu ietvaros ir sasniedzis teju visus augstumus, kur vien var kāpt, tomēr starptautisku sacensību ietvaros arī viņa talants nav līdzējis Argentīnai plūkt uzvaras laurus. Kā būs šajā spēlē? Tad jau redzēs - islandieši kaut vai principa pēc grib apklusināt šaubas par viņu iederību Pasaules kausa izcīņas komandu starpā.

Savukārt argentīniešiem, lai tiktu pie kausa, noteikti ir jārespektē Islandes spējas un tās nedrīkst novērtēt par zemu. Noteikti arī Lionelu Mesi vikingu sauciens var sabiedēt. Argentīnai ir jāuzvar trīs spēles no četrām ar līdzvērtīgu pretinieku, tāpēc dodu 75% varbūtību uz uzvaru mačā pret Islandi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu