Krievijā aicina sievietes PK laikā neielaisties intīmos sakaros ar citu rasu līdzjutējiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Augsta ranga Krievijas amatpersona aicinājusi šīs valsts sievietes Pasaules kausa (PK) futbolā laikā neielaisties intīmos sakaros ar citu rasu ārzemju līdzjutējiem.

Krievijas parlamentārās ģimeņu, bērnu un sieviešu lietu komisijas vadītāja Tamāra Pletņova intervijā radiostacijai «Govorit Moskva» sacīja, ka krievu sievietēm nevajadzētu turnīra laikā piekopt intīmus sakarus ar ārzemniekiem, jo īpaši, ja tie ir citas rases.

Viņa skaidroja, ka Krievijai šajā ziņā jau ir bēdīga pieredze, kad pēc 1980.gada Maskavas olimpiskajām spēlēm dzima daudz melnādainu bērnu, kurus mātēm pēc tam nācās audzināt vienām pašām.

«Lielākie cietēji ir šie bērni. Labi, ja intīmie sakari ir starp vienas rases pārstāvjiem, bet citādi pēc tam ir problēmas,» skaidroja amatpersona.

«Mēs varam savu nākamo paaudzi dzemdēt paši, bez citu palīdzības. Es priecātos, ja mūsu valstī cilvēki precētos mīlestības vārdā. Tautībai nav nozīmes, ja vien tie ir Krievijas pilsoņi.»

Krievijā, jo īpaši šīs valsts futbolā, rasisms ir liela problēma, tāpēc Pasaules kausa finālturnīra laikā Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) rūpīgi sekos, vai nenotiek rasistiski uzbrukumi.

Pasaules kausa finālturnīrs ar 32 komandu līdzdalību ceturtdien sākas Maskavā, atklāšanas cīņā tiekoties Krievijas un Saūda Arābijas izlasēm.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu