Krievijas izlases futbolists Čeriševs: Par šādu atklāšanas spēli nebiju pat sapņojis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Par diviem gūtiem vārtiem Pasaules kausa futbolā atklāšanas mačā Krievijas izlases futbolists Deniss Čeriševs nekad iepriekš pat nebija sapņojis, izteicās pats spēlētājs.

Krievijas futbola izlase ceturtdien Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēlē savās mājās ar rezultātu 5:0 (2:0) sagrāva Saūda Arābiju, teicami iesākot finālturnīru.

Uzvarētāju komandas sastāvā divus vārtus guva Spānijas klubā «Villarreal» spēlējošais Čeriševs, kurš laukumā devās uz maiņu, jo pirmajā puslaikā traumu guva viens izlases līderiem Alans Dzagojevs.

«Man nav vārdu, lai aprakstītu šī brīža sajūtas,» pēc spēles sacīja Čeriševs.

«Esmu laimīgs, ka uzvarējām un ka varēju palīdzēt savai komandai. Nekad iepriekš pat nebiju sapņojis par ko tādu.

Biju ļoti laimīgs, kad uzzināju, ka esmu iekļauts sastāvā, taču man pat prātā nebija ienācis, ka izdosies šāds atklāšanas mačs.»

Čeriševs izteicās, ka Krievijas izlase bija pelnījusi izcīnīt uzvaru. «Priecājos par uzvaru, taču mēs negrasāmies apstāties. Ikvienā brīdī, kad atslābsti, tu vari tikt izslēgts. Tādēļ ir jāturpina strādāt un jācīnās arī turpmākajos mačos.»

Tāpat Čeriševs nevainoja izlases galveno treneri Staņislavu Čerčesovu, kurš viņu sākotnēji atstāja rezervē. «Vienmēr cienu treneru lēmumus un man nebūtu tiesību būt dusmīgam pat tad, ja es spēlētu dažas minūtes. Vienīgais, ko varu darīt - atdod sevi visu laukumā.»

Krievijas futbolists sacīja, ka pirmajā vārtu guvumā, kad viņš ar vienas māņkustības palīdzību apspēlēja uzreiz divus pretiniekus, viss noticis ātri un viņš gluži vienkārši centies gūt vārtus.

Savukārt otrajā, kad futbolists skaisti iesita bumbu augšējā stūrī, pēc Čeriševa domām bija maz laika, lai domātu, tādēļ nācās izpildīt sitienu.

A apakšgrupā tādējādi vadībā izvirzījusies Krievija.

Šajā grupā bez Krievijas un Saūda Arābijas spēlēs arī Ēģiptes un Urugvajas izlases, kuras pirmās kārtas cīņu savā starpā aizvadīs piektdien.

Pasaules kausa finālturnīra saimniece šāda līmeņa turnīros līdz šim startējusi trīs reizes, taču ne reizi nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā, 1994., 2002. un 2014.gadā dalību noslēdzot jau pēc apakšgrupu cīņām. Pirms četriem gadiem Krievija palika bez uzvarām, divus mačos noslēdzot neizšķirti, taču ar to bija maz astotdaļfināla sasniegšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu