Maroka ieraida bumbu savos vārtos un cieš zaudējumu Irānas futbolistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas B apakšgrupas mačā piektdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā Irānas izlases futbolisti tika pie uzvaras ar rezultātu 1:0 (0:0) duelī pret Marokas valstsvienību. Savos vārtos bumbu ar galvu raidīja Marokas izlases futbolists Asiss Buhaduss.

Jau no spēles pirmajām minūtēm bumbu vairāk kontrolēja Maroka, taču irāniešiem bija laba iespēja panākt pārsvaru, kad Sardars Azmuns aizskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, taču pēdējā brīdī viņu paspēja patraucēt aizsargs.

Spēles turpinājumā Maroka uzbruka vairāk, turklāt Irāna spēles izskaņā veica taktiskas maiņas, laukumā sūtot aizsargus.

Irānieši centās sargāt rezultātu, taču jau otrā puslaika kompensācijas laikā tika pie standartsituācijas izspēles. Pēc centrējuma bumbu kritienā ar galvu centās izsist uz maiņu nākušais Buhaduss, taču viņš to raidīja savos vārtos.Marokiešiem vairs nebija laika, lai atspēlētos, kā rezultātā pirmo uzvaru turnīrā un otro panākumu finālturnīru vēsturē guva Irāna.

Maroka Pasaules kausa finālturnīrā piedalās piekto reizi, bet pirmo kopš 1998.gada. Labākais sasniegums gūts 1986.gadā, kad tika sasniegts astotdaļfināls. Pasaules kausa finālturnīros aizvadījusi 13 spēles, taču guvusi tikai divas uzvaras.

Savukārt Irāna Pasaules kausa finālturnīros piedalās piekto reizi, debiju piedzīvojot 1978.gadā, taču startējot arī pirms četriem gadiem Brazīlijā. Ne reizi nav izkļuvusi no apakšgrupas, allaž sacensības beidzot jau priekšsacīkstēs - 12 cīņās izcīnīta viena uzvara, trīs reizes spēlēts neizšķirti un astoņos mačos ciesti zaudējumi.

Pasaules kausa finālturnīrs piedzīvo debiju Krievijā, un kopumā tas norisinās jau 21.reizi, Vācijai cenšoties aizstāvēt pirms četriem gadiem Brazīlijā izcīnīto trofeju.

Maroka

Pasaules kausa debija: 1970. gads

Dalību skaits: 5 reizes (iepriekšējā 1998. gadā)

Labākais sasniegums: 11. vieta 1986. gadā

Irāna

Pasaules kausa debija: 1978. gadā

Dalību skaits: 5 reizes (iepriekšējā 2014. gadā)

Labākais sasniegums: 14.vieta 1978. gadā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu