Blaters nākamnedēļ apmeklēs Pasaules kausa izcīņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters nākamnedēļ apmeklēs Krievijā notiekošo Pasaules kausa izcīņu.

Pašlaik 82 gadus vecais šveicietis tādējādi pieņēmis Krievijas prezidenta Vladimira Putina ielūgumu, lai gan viņam vēl joprojām ir spēkā liegums apmeklēt jebkādas ar futbolu saistītas aktivitātes.

Sākotnēji Putins Blateru aicinājis apmeklēt ceturtdienas Pasaules kausa atklāšanas ceremoniju. Kādreizējā FIFA galva to noraidījusi, tomēr tagad šveicietis atklājis, ka uz Maskavu lidos otrdien un, visticamāk, apmeklēs trešdien gaidāmo Eiropas čempiones Portugāles un Marokas maču Lužņiku stadionā.

Blaters ceturtdien tviterī apsveica Krieviju ar 5:0 uzvaru pār Saūda Arābijas futbolistiem pirmajā Pasaules kausa mačā.

Blaters FIFA prezidenta amatā pavadīja 17 gadus. No amata šveicietis tika atbrīvots pēc aizdomīga maksājuma divu miljonu Šveices franku (1,7 miljonu eiro) apjomā bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī.

Abi tādējādi 2015.gadā saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola un ar to saistītām aktivitātēm, Blateram pēcāk samazinot šo sodu par diviem gadiem.

Vēl 2015.gada maijā Blateru amatā ievēlēja uz piekto termiņu, bet tikai dažas dienas vēlāk viņš paziņoja, ka atkāpsies no prezidenta posteņa. Šobrīd FIFA prezidents ir Džanni Infantīno.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu