Jūrmalas «Spartaks» uzvar «Ventspili» un uzlabo savu pozīciju kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spartaksjurmala.com

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas komanda Jūrmalas «Spartaks» piektdien viesos ar rezultātu 2:1 (2:1) apspēlēja «Ventspils» vienību, uzlabojot savu pozīciju turnīra tabulā.

Spēles 13.minūtē rezultātu atklāja Abdullahi Alfa, kurš izvirzīja vadībā «Venstpils» komandu. Tas gan netraucēja viesiem panākt līdzsvaru uz tablo, jo Jevgēņijs Kobzars sešās minūtes vēlāk realizēja 11 metru sitienu.

Rezultāts kļuva neizšķirts 1:1, taču «Spartaks» izmantoja iespēju pretuzbrukumā. Garu sprintu gandrīz no laukuma centra līdz pretinieku vārtiem veica Kaspars Svārups, kurš apsteidza ventspilnieku aizsargus, saņēma piespēli un 30.minūtē raidīja bumbu pustukšos vārtos.

Pirmais puslaiks beidzās ar «Spartaka» pārsvaru, bet otrajā mača nogrieznī galvenajam tiesnesim Marekam Ķerem arvien biežāk nācās rādīt dzeltenās kartītes abu komandu spēlētājiem.

Brīdī, kad līdz mača pamatlaika izskaņai bija palikušas 15 minūtes, izcila iespēja iegūt vēl lielāku pārsvaru «Spartaka» komandai bija tikko uz maiņu nākušajam Ričardam Korzānam, kurš no tuvas distances neviena netraucēts sita pagalam neprecīzi garām mērķim.

Spēles turpinājumā ventspilnieki centās darīt visu, lai glābtu situāciju, taču tas neizdevās un mačā uzvaru guva «Spartaks».

Pirmajā abu komandu savstarpējā mačā šajā sezonā, kas risinājās aprīlī, panākumu ar rezultātu 2:1 guva «Ventspils».

Virslīgas čempionāts piektdien atgriezās pēc vairāk kā divu nedēļu pauzes, kurā par Latvijas futbola virslīgas maija labāko spēlētāju balsojumā tika atzīts tieši «Ventspils» vienības uzbrucējs Adeleke Akinjemi, kurš ar astoņiem vārtiem ir dalīti rezultatīvākais spēlētājs turnīrā.

Akinjemi šo godu dala ar «Spartaka» pieredzējušo pussargu Alekseju Višņakovu, kurš arī izcēlies ar astoņiem vārtiem.

Savukārt ilgajā pārtraukumā «Ventspils», lai uzturētu spēļu praksi, aizvadīja pārbaudes maču, kurā ar rezultātu 1:0 tika apspēlēta Lietuvas komanda «Trakai».

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 25 punktiem ir RFS, bet tuvākajām sekotājām «Ventspils» un Jūrmalas «Spartaks» katrai ir 22 punkti. Savukārt ceturtā ar 18 punktiem ir «Liepāja»/«Mogo».

Piektā ar 16 punktiem ir «Riga». Vēl astoņus punktus iekrājusi «Jelgava», trīs punkti ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu