Pasaules kauss: turnīru sāks čempione Vācija un talantīgā Brazīlija

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā futbolā svētdien tiks aizvadītas trīs spēles. Turnīru uzsāks pašreizējā pasaules čempione Vācija, kā arī talantīgie Brazīlijas futbolisti.

Plkst. 15.00 pēc Latvijas laika dienas pirmajā spēlē E grupā Samarā dueli aizvadīs Kostarikas un Serbijas futbolisti. Turpinājumā «Luzhniki» stadionā Maskavā plkst. 18.00 paredzēts Vācijas un Meksikas cīņas sākums F grupā, bet plkst. 21.00 Rostovā pie Donas sāksies E grupas cīņa starp Brazīlijas un Šveices komandām.

Kostarikas izlases lielākā zvaigzne ir Keilors Navass, kurš ikdienā pārstāv Spānijas titulēto klubu Madrides «Real». Pasaules kausa finālturnīrā Kostarika piedalās ceturto reizi. Pirms četriem gadiem izdevās līdz šim lielākais sasniegums - tika sasniegts ceturtdaļfināls.

Serbijas valstsvienības līderi spēlē Eiropas vadošajās līgās - komandas kapteinis un aizsargs Aleksandars Kolarovs («AS Roma», Itālija), talantīgais pussargs Segejs Milinkovičs-Savičs (Romas «Lazio», Itālija), kā arī pieredzējušais pussargs Nemanja Matičs (Mančestras «United», Anglija) un citi. Pasaules kausā, ieskaitot bijušās Dienvidslāvijas rezultātus, Serbijas labākais sasniegums ir 4. vieta 1930. un 1962. gadā.

Dienas otrajā spēlē turnīru uzsāks 2014. gada Pasaules kausa ieguvēja Vācija, kas šo trofeju kopumā izcīnījusi četras reizes - arī 1954., 1974. un 1990. gadā. Vāciešu kontā ir arī četras otrās un četras trešās vietas. Kopš 2002. gada Vācija ne reizi nav palikusi ārpus labāko trijnieka.

Meksika finālturnīrā spēlējusi 15 reizes, izslēgšanas turnīru sasniedzot pēdējos sešos čempionātos. Labākais sasniegums Pasaules kausā meksikāņiem ir ceturtdaļfināls, ko izdevās sasniegt 1970. un 1986. gadā.

Savā trešajā finālturnīrā piedalās Eiropā zināmākais meksikāņu futbolists Havjers Ernandess jeb Čičarito, kurš pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Vesthemas «United», bet iepriekš spēlējis arī Mančestras «United» un Madrides «Real».

Meksikas izlases sastāvā iekļauts pašlaik 39 gadus vecais Rafaels Markess, kuram šis ir piektais finālturnīrs. Futbolista vārds pērn tika saistīts ar narkotiku tirdzniecību, bet Meksikas futbola federācija deva zaļo gaismu viņa spēlēšanai Pasaules kausa finālturnīrā. Piecos finālturnīros spēlējis arī viņa tautietis Antonio Karvahals, itālis Džanluidži Bufons un vācietis Lotārs Mateuss.

Savukārt vakara noslēgumā laukumā dosies Brazīlijas futbolisti. Viņu kontā ir visvairāk Pasaules kausa trofeju - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002. gads. Pirms četriem gadiem, spēlējot savās mājās, brazīlieši cieta sakāvi Pasaules kausa pusfinālā ar 1:7 pret nākamo čempioni Vāciju.

Brazīlijas futbola izlases rindās Pasaules kausa izcīņā spēlēs tās spožākā zvaigzne Neimars, par kura dalību turnīrā ilgu laiku bija neskaidrības viņa savainojuma dēļ. Tomēr rehabilitācijas process noritēja gana labi, kas Brazīlijas valstsvienības galvenajam trenerim Titem ļāva viņu iekļaut sastāvā.

Šveices futbolistu labākais sasniegums Pasaules kausu vēsturē ir iekļūšana ceturtdaļfinālā - 1934., 1938. un 1954. gadā. Pēc komandas galvenā trenera Vladimira Petkoviča vārdiem Šveice šogad uz Pasaules kausu aizvedusi harmonisku sastāvu.

Petkovičs sastāvā iekļāvis tādus pazīstamus futbolistus kā aizsargu Stefanu Lihtšteineru (Turīnas «Juventus») un pussargu Granitu Džaku (Londonas «Arsenal»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu