Serbijas futbolisti ar minimālu rezultātu pārspēj Kostarikas izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņu futbolā svētdien sāka Serbijas valstsvienība, kas E apakšgrupas pirmajā spēlē ar 1:0 (0:0) Samarā (Krievija) pārspēja Kostarikas izlasi. Vienīgos vārtus ar skaistu tālsitienu no standartsituācijas guva pieredzējušais aizsargs Aleksandars Kolarovs.

Abas komandas spēli iesāka ļoti aktīvi, tām apmainoties bīstamiem uzbrukumiem, turklāt Kostarikai bija pat divas iespējas atklāt šīs cīņas rezultātu. Pēc aktīvām pirmajām minūtēm iniciatīva pēcāk pārgāja Serbijas valstsvienības pusē, kas cīņas turpinājumā kontrolēja notikumus laukumā, kamēr dienvidamerikāņi centās atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Viens no tādiem izdevās 14. minūtē, kad teicamā pozīcijā nonāca Marko Urenja, tomēr viņa nodomus izjauca serbu aizsargs.

Tikmēr Kostarikas izlasi no vārtu zaudējumiem vairākkārt glāba komandas lielākā zvaigzne, vārtsargs Keilors Navass, jo 27. minūtē lieliskā pozīcijā nonāca Sergejs Milinkovičs-Savičs, tomēr gūt vārtus viņš nespēja.

Pirmajā puslaikā gan rezultāts tā arī palika neatklāts.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgi, jo iniciatīva piederēja serbiem - jau pašā sākumā vēl viena laba iespēja bija Aleksandaram Mitrovičam, kurš tomēr nedaudz saminstinājās un nepārspēja Navasu. Pēc dažām minūtēm Serbijas futbolisti gan atklāja rezultātu, kad lielisku tiešo brīvsitienu ar kreiso kāju veica Kolarovs, viņam izceļoties 56. minūtē.

Turpinājumā spēle gan pilnībā mainījās, jo Serbija pretiniekiem atdeva iniciatīvu un iesēdās aizsardzībā. Tiesa, par spīti lielākai bumbas kontrolei Kostarikai bija problēmas ar vārtu gūšanas momentu radīšanu. Tikmēr serbi centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, bet neko vērā ņemamu pie sāncenšu vārtiem viņi vairs neizmantoja.

Pašās spēles beigās Kostarika vēl mēģināja radīt spiedienu pie serbu vārtiem, emocionāli bija arī paši futbolisti, bet rezultāts vairs nemainījās.

Serbija - Kostarika 1:0 (0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Aleksandars Kolarovs (56').

Serbijas izlases sastāvs mačā pret Kostariku: Vladimirs Stojkovičs; Aleksandars Kolarovs, Duško Tošičs, Luka Milivojevičs, Branislavs Ivanovičs, Aleksandars Mitrovičs (Aleksandars Prijovičs, 89.min.), Dušans Tadičs (Antonio Rukavina, 82.min.), Nikola Milenkovičs, Sergejs Milinkovičs-Savičs, Nemanja Matičs, Adame Ljajičs (Filips Kostičs 70.min.).

Kostarikas izlases sastāvs mačā pret Serbiju: Keilors Navass; Džonijs Akosta, Džankarlo Gonsaless, Selso Borhess, Oskars Duarte, Braiens Ruiss, Džoans Venegass (Kristians Bolanoss, 60.min.), Fransisko Kalvo, Kristians Gamvoa, Davids Gusmans (Daniels Kolindress, 73.min.), Marko Urenja (Džoels Kempbels, 66.min.).

Vēl E apakšgrupas ietvaros svētdien par favorīti uzskatītā Brazīlijas izlase plkst.21 Rostovā pie Donas cīnīsies ar Šveici, kamēr F grupā pirmo maču pllkst.18 Maskavā aizvadīs pasaules čempione Vācija un Meksika. Visas spēles būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kostarikas izlases lielākā zvaigzne ir Keilors Navass, kurš ikdienā pārstāv Spānijas titulēto klubu Madrides «Real». Pasaules kausa finālturnīrā Kostarika piedalās ceturto reizi. Pirms četriem gadiem izdevās līdz šim lielākais sasniegums - tika sasniegts ceturtdaļfināls.

Serbijas valstsvienības līderi spēlē Eiropas vadošajās līgās - komandas kapteinis un aizsargs Aleksandars Kolarovs («AS Roma», Itālija), talantīgais pussargs Segejs Milinkovičs-Savičs (Romas «Lazio», Itālija), kā arī pieredzējušais pussargs Nemanja Matičs (Mančestras «United», Anglija) un citi.

Pasaules kausā, ieskaitot bijušās Dienvidslāvijas rezultātus, Serbijas labākais sasniegums ir 4. vieta 1930. un 1962. gadā.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15. jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu