Dāvis Ikaunieks oficiāli pievienojas UEFA Eiropas līgas vienībai «Jablonec»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks svētdien oficiāli pievienojās pagājušās sezonas Čehijas trešajam spēcīgākajam klubam «Jablonec», kas nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Kā informē klubs, 24 gadus vecais Ikaunieks ir kļuvis par «Jablonec» īpašumu, bet līgumā atlicis noformēt vien dažas detaļas. Par latvieša pārcelšanos uz šo klubu tika runāts jau iepriekš, bet tagad tas noticis oficiāli.

Ikaunieks iepriekšējos divus gadus spēlēja citā Čehijas komandā Jihlavas «Vysočina», kas gan bija viena no vājākajām līgā un šajā pavasarī zaudēja vietu augstākajā divīzijā. Nupat aizvadītajā sezonā latvietis 27 mačos izcēlās ar desmit vārtiem (piektais labākais rādītājs līgā) un sešām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis, kas izsauca interesi spēcīgākos klubos.

Ikaunieks pēc sezonas tika atzīts par Čehijas līgas labāko ārzemju futbolistu. Savukārt 2016./17.gada sezonā latvietis kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Tagad spēlētājs pievienojies «Jablonec» komandai, kas šajā pavasarī ieguva Čehijas bronzu, tāpēc jaunajā sezonā varēs sacensties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pirms pārcelšanās uz Čehiju Ikaunieks spēlēja dzimtenes klubā Liepājā, karjeru uzsākot «Liepājas metalurgā». Savukārt Latvijas izlasē uzbrucējs aizvadījis 16 spēles un guvis četrus vārtus, tomēr traumas dēļ nepalīdzēja komandai jūnijā izcīnīt Baltijas kausu un nepiedalījās arī pārbaudes mačā pret Azerbaidžānu.

Vēl 2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē.

Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

Dāvja brālis Jānis Ikaunieks arī spēlē Latvijas izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu