Mateuss: Sen nebiju redzējis Vācijas izlasi tik vāju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIRILL ZYKOV / TT NYHETSBYRÅN

Vācijas futbola leģenda Lotārs Mateuss savas valsts izlasi pēdējā laikā nozīmīgu turnīru ietvaros sen nebija redzējis tik vājā līmenī, pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma Pasaules kausa mačā pret Meksiku teica kādreizējais futbolists.

Pašreizējā pasaules čempione Vācijas futbola izlase svētdien pirmajā Pasaules kausa mačā ar 0:1 negaidīti piekāpās Meksikas valstsvienībai. Vienīgos vārtus Maskavā notikušajā F grupas mačā guva Irvings Losano, bet pēc spēles kādreizējie Vācijas izlases spēlētāji kritizēja savas valsts komandu.

Mateuss, kurš ar 150 spēlēm Vācijas izlases sastāvā ir līderis aizvadīto maču ziņā, vācu medijiem sacīja, ka pašreizējo pasaules čempionu sniegums bija zemā līmenī. «Ļoti sen neesmu redzējis tik vāju Vācijas izlasi kādā no nozīmīgākajiem turnīriem.»

Tāpat Mateuss ir pārliecināts, ka Dortmundes «Borussia» līderim Marko Roisam, kurš spēlē pret Meksiku laukumā devās uz maiņu, mači būtu allaž jāsāk sākumsastāvā. Savukārt centra pussargs Mesuts Ezils, pēc viņa domām, spēles laikā bija zaudējis ātrumu un spēju komunicēt ar ķermeņa valodu.

Arī kādreizējais valstsvienības aizsargs Tomass Bertolds pieminēja komunikācijas problēmas starp spēlētājiem, kā arī sacīja, ka Vācijas komandai neizdevās demonstrēt veiksmīgu spēli flangos, kad situācija piespieda aizsargāties.

Savukārt kādreiz izlasē spēlējošais Pauls Breitners uzsvēra, ka Vācija izskatījās bezpalīdzīga. «Bija depresīvi noraudzīties, cik bezpalīdzīga izskatās mūsu komanda, kura nespēja uzlauzt pretinieku aizsardzību.»

Tāpat Beitners izteicās, ka Vācijas izlasei trūka uzbrucēja, kurš varētu radīt problēmas pretinieku soda laukumā. «Man nav nekas pret Timo Vernera sniegumu, taču ar «viltus devītnieku» nav iespējams kļūt par pasaules čempionu. Ja esi iedzinējos, ir nepieciešams uzbrucējs, kurš var atrast brīvas pozīcijas un ielauzties zonās starp aizsargiem. Mums šāda spēlētāja nebija.»

Tikmēr kādreizējais Vācijas izlases kapteinis Filips Lāms ir pārliecināts, ka valstsvienības galvenais treneris Joahims Lēvs ir pietiekami pieredzējis un zina, kā sakārtot komandu. «Viņš zina, kā samierināties ar neveiksmēm, un joprojām viss ir iespējams. Neliels solis atpakaļ nerada nekādas problēmas un komandu var tikai padarīt vienotāku.»

Vēl F grupā, kuru pārstāv Vācija un Meksika, spēlē arī Dienvidkoreja un Zviedrija, kas savstarpēju maču aizvadīs pirmdien.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu