Senegāla negaidīti uzvar Polijas izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules kausa izcīņā Krievijas pilsētā Maskavā «Spartak» stadionā H grupas spēlē dueli aizvadīja Polijas un Senegālas futbolisti. Nedaudz negaidīti uzvaru ar 2:1 (1:0) izcīnīja Senegālas futbolisti.

Senegālas valstsvienības labā vārtus šajā mačā guva M'Bajē Niangs, kamēr Polijas izlases aizsargs Tjago Cjoneks pirmajā puslaikā raidīja bumbu savos vārtos. Tikmēr poļiem vienīgos vārtus iesita Gžegožs Krihovjaks.

Spēles ievadā iniciatīvu uzņēmās par šī dueļa favorīti uzskatītā Polijas izlase, kamēr senegālieši izmantoja pretuzbrukumu taktiku. Tiesa, pirmajās minūtēs komandas neizcēlās ar bīstamām vārtu gūšanas iespējām, tomēr rezultātu 37.minūtē atklāja tieši senegālieši - šīs komandas pretuzbrukumā pēc sitiena bumba atsitās pret Cjoneku un nonāca vārtos.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu Senegālas valstsvienības vadību, turklāt jau piecas minūtes pēc otrā puslaika sākuma poļu lielākajai zvaigznei Robertam Levandovskim, kuram šis bija debijas mačs Pasaules kausā, bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu. Tiesa, viņa izpildīto brīvsitienu meistarīgi atvairīja Senegālas vārtsargs Kadims N'Diajē.

Otrajā puslaikā Polijai piederēja vēl lielāka bumbas kontrole, tomēr tā vietā nācās bumbu saņemt savos vārtos - poļu futbolists Gžegožs Krihovjaks ļoti neapdomīgi piespēlēja bumbu uz savu vārtu pusi, to pārtverot Niangam, kurš apspēlēja pretinieku vārtsargu Vojcehu Ščensniju un raidīja spēles galveno priekšmetu pilnīgi tukšos vārtos, 60.minūtē panākdams jau 2:0. Zīmīgi, ka tikai mirkli pirms tam Niangs pēc sadursmes ar pretinieku bija atgriezies laukumā, un, visticamāk, Polijas futbolisti viņu vienkārši nepamanīja.

Pamatlaika beigās Polijai piederēja nospiedošs pārsvars, tomēr Senegālas valstsvienība aizsargājās ļoti organizēti, neļaujot pretiniekiem tikt pie labām vārtu gūšanas iespējām. Tiesa, Polijas izlase savu panāca, kad pēc tāla centrējuma vārtus ar galvu 86.minūtē guva Krihovjaks, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Noslēdzošajās minūtēs poļi uzturēja spiedienu uz pretinieku vārtiem, tomēr senegālieši spēlēja gudri, noturot svarīgus trīs punktus.

Bukmeikeru ieskatā favorīte šajā mačā bija Polija, kuras līderis ir rezultatīvais uzbrucējs Levandovskis. Gatavojoties Pasaules kausam, poļi ar 4:0 uzvarēja Lietuvu, bet vēl pirms tam spēlēja neizšķirti 2:2 ar Čīli. Tikmēr Senegāla, savā iepriekšējā mačā ar 2:0 uzveica Dienvidkoreju, pārtraucot četru neuzvarētu spēļu sēriju.

Polija, kuras galvenais treneris ir Adams Navalka, Pasaules kausā iekļuvusi pēc divu finālturnīru izlaišanas. Poļi planētas meistarsacīkstēs piedalās astoto reizi, labākos panākumus gūstot 1974. un 1982.gadā, kad izdevās izcīnīt trešo vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu