Krievija izcīna otro uzvaru un sper soli pretī PK astotdaļfinālam (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņā A apakšgrupas mačā otrdien Sanktpēterburgā mājiniece Krievijas valstsvienība ar rezultātu 3:1 (0:0) pārspēja Ēģiptes futbolistu, izcīnot otro uzvaru turnīrā un sperot platu soli pretī astotdaļfinālam.

Krievijas valstsvienības rindās vārtus iesita Deniss Čeriševs un Artjoms Dzjuba, kamēr ēģiptietis Ahmeds Fathi bumbu raidīja savos vārtos. Savukārt Ēģiptes izlasē goda vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Salāhs.

Mačs sākās bez bīstamām vārtu gūšanas iespējām, tomēr pamazām iniciatīva pārgāja Krievijas valstsvienības pusē, kas centās radīt spiedienu pie ēģiptiešu vārtiem. Tiesa, tas nebija sekmīgs. Pirmais puslaiks likumsakarīgi noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, tomēr viss mainījās spēles otrajā pusē.

Jau pašā otrā puslaika sākumā krievi radīja bīstamu pretuzbrukumu, bet ne pārāk veiksmīgu sitienu veica Romāns Zobņins, taču bumba, atsitusies pret Fathi, 47.minūtē atrada ceļu vārtos, ļaujot mājiniekiem atklāt rezultātu.

Līdz ar to šajā Pasaules kausā bijuši jau pieci vārtu guvumi savos vārtos, kas jau tagad ir otrais lielākais skaits - 1998.gadā Francijā notikušajās planētas meistarsacīkstēs futbolisti bumbu savos vārtos raidīja sešas reizes.

Pēc rezultāta atklāšanas Krievijas futbolisti neapstājās, un 59.minūtē lielisku partnera piespēli soda laukumā izmantoja Čeriševs, gūdams jau savus trešos vārtus turnīrā, bet tikai pēc trim minūtēm Dzjuba panāca jau 3:0. Lai arī mājinieki atradās pārliecinošā vadībā, līdzjutēju atbalstīti, viņi turpināja domāt par ēģiptiešu vārtu iekarošanu. Tiesa, tas nevainagojās panākumiem, turklāt 72.minūtē strīdīgā epizodē noteikumi tika pārkāpti pret Salāhu. Lai arī tiesnesis vilcinājās ar lēmuma pieņemšanu, soģis tomēr piešķīra 11 metru soda sitienu, ko pēcāk pārliecinoši realizēja Salāhs.

Mača beigās Ēģiptes futbolisti centās radīt spiedienu uz Krievijas vārtiem, tomēr reālu vārtu gūšanas iespēju pietrūka, turklāt arī pie Salāha bumba nenonāca diez ko bieži. Noslēgumā ēģiptieši bija spiesti piedzīvot diezgan pārliecinošu zaudējumu.

Krievija turnīru ceturtdien sāka ar graujošu uzvaru 5:0 pār Saūda Arābiju, kamēr Ēģipte piektdien cieta neveiksmi 0:1 pret Urugvaju, kas uzvaras vārtus iesita vien spēles 89.minūtē.

Vēl A apakšgrupas otrajā kārtā trešdien Urugvaja tiksies ar Saūda Arābiju, šim mačam notiekot Rostovā pie Donas.

Tādējādi Krievija ar divās spēlēs izcīnītiem sešiem punktiem atrodas A grupas vadībā un ir ļoti tuvu iekļūšanai izslēgšanas turnīrā, kamēr trīs punkti vienīgajā mačā ir Urugvajai. Tikmēr bez punktiem ir Saūda Arābija un Ēģipte.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu