Pasaules kauss: Otrās spēles šodien aizvadīs Argentīna un Francija

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/LETA/TVNET

Pasaules kausa izcīņas astotajā dienā tiks aizvadītas trīs spēles. Dānijas futbolisti plkst. 15 C apakšgrupas spēlē Samarā spēkiem mērosies ar Austrālijas izlasi, plkst. 18 Jekaterinburgā C grupas mačā Francija tiksies ar Peru, bet vakars noslēgsies pl. 21 Ņižņijnovgorodā ar Argentīnas un Horvātijas spēli D apakšgrupā. Viesiem mačiem teksta tiešraidē līdzi varēs sekot portālā TVNET.

Visām šīm komandām šīs būs otrās no grupu turnīrā paredzētajām trim spēlēm.

Ja šodien gaidāmajos mačos uzvarēs Francija un Dānija, tad šīs komandas garantēs vietu Pasaules kausa astotdaļfinālā, kur dalību no A grupas jau nodrošinājušas Krievija un Urugvaja.

Čempionāta ievadā Dānijas izlase ar 1:0 grūtā cīņā pārspēja Peru, kamēr Austrālija ar 1:2 piekāpās Francijai.

Dānijas valstsvienībā lielisku sniegumu demonstrē Kristians Eriksens, kurš guvis 12 vārtus un veicis 5 rezultatīvas piespēles pēdējo 14 maču laikā izlases rindās.

Dānijas un Austrālijas duelis risināsies «Samara Arena», kura ietilpība ir 45 000.

Abas komandas iepriekš ir tikušās trīs reizes pārbaudes mačos - divas uzvaras ir dāņiem (2007. un 2012. gadā), bet viens panākums austrāliešiem (2010. gadā).

Otrajā mačā Jekaterinburgā spēcīgā Francija spēlēs pret Peru.

Francijas valstsvienība turnīru sāka ar uzvaru 2:1 pret Austrāliju. Savukārt Peru ar 0:1 piekāpās Dānijai.

Gaidāmajā mačā Francijas izlasei varēs palīdzēt tās līderis Antuāns Grīzmans, kurš pirmajā spēlē pret Austrāliju guva vārtus ar 11 metru soda sitienu.

«Grīzmanam klājas labi. Potīte ir nedaudz pietūkusi, bet viņš atkal trenējas normālā režīmā,» trešdien paziņoja Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns.

Sagaidāms, ka šajā mačā savu simto spēli Francijas izlases rindās aizvadīs komandas vadošais vārtsargs Igo Lorī.

Dienas noslēgumā Ņižņijnovgorodā dueli aizvadīs Argentīnas un Horvātijas futbolisti.

Čempionāta ievadā Horvātija ar 2:0 pārspēja Nigēriju, bet Argentīna spēlēja neizšķirti 1:1 ar Pasaules kausa debitanti Islandi.

Rezultātam esot neizšķirtam 1:1, spēles 64. minūtē 11 metru soda sitienu nerealizēja argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi.

Savos pēdējos 10 mačos Horvātijas izlases futbolisti zaudējuši 8 vārtus, tikmēr Argentīnas valstsvienība šādā nogrieznī ielaidusi 13 vārtus.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu