Urugvaja pārspēj Saūda Arābiju un sasniedz 1/8 finālu, kurā iekļūst arī Krievija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas grupas turnīra otro spēli Rostovā aizvadīja Urugvajas un Saūda Arābijas valstsvienības. Grūtā cīņā, ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvaru izcīnīja Urugvajas izlase, tādā veidā garantējot sev un Krievijas izlasei vietu izslēgšanas turnīrā.

Urugvajas izlases labā vārtus guva Luiss Suaress, kuram šī bija simtā spēle valstsvienībā.

Mača rezultāts tika atklāts 23.minūtē, kad pēc stūra sitiena Suaress saņēma bumbu uz vārtsarga laukuma līnijas un raidīja to vārtos. Šajā situācijā Saūda Arābijas vārtsargam Mohamedam al Ovaisam pietrūka vien dažu centimetru, lai izsistu bumbu tālāk no vārtiem.

Pirmā puslaika turpinājumā arī Saūda Arābijas futbolistiem bija pāris labas iespējas, taču tās palika neizmantotas, puslaika otrajā pusē mača rezultātam neizmainoties.

Arī otrajā puslaikā Saūda Arābija izrādīja cienījamu pretestību. Pie labākās izdevības urugvajieši tika 62.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā nedaudz pāri vārtu pārliktnim sita Karloss Sančess.

Puslaika turpinājumā urugvajieši nespēja salauzt Saūda Arābijas aktīvo spēli, izcīnot minimālu uzvaru ar 1:0, kas gan netraucēja iekļūt astotdaļfinālā.

Urugvaja - Saūda Arābija 1:0 (1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Luiss Suaress (23').

A apakšgrupā pa sešiem punktiem divās spēlēs ir Urugvajai un Krievijai, kamēr Saūda Arābija un Ēģipte ir bešā.

Šajā grupā otrā kārta tika iesākta jau pirmdien, kad Krievijas futbolisti negaidīti pārliecinoši ar 3:1 uzvarēja Ēģipti.

Pirmajā kārtā Urugvaja ar 1:0 uzveica Ēģipti, kamēr Saūda Arābija cieta sakāvi 0:5 pret Krieviju.

Urugvaja, kas ir divkārtējā pasaules čempione, līdz šim Pasaules kausa finālturnīrā startējusi 12 reizes, 1930.gadā savās mājās, kā arī 1950.gadā Brazīlijā kļūstot par čempioni. Urugvaja piedalījusies iepriekšējos divos turnīros, 2010.gadā izcīnot augsto ceturto vietu, bet pirms četriem gadiem apstājoties astotdaļfinālā. Urugvaja tikai trīs reizes nav pārvarējusi grupu turnīru fāzi.

Komandas galvenais treneris Oskars Tavaress sastāvā iekļāvis izlases lielākās zvaigznes Luisu Suaresu un Edinsonu Kavani.

Savukārt Saūda Arābija līdz šim bija piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, bet iepriekšējo reizi to darīja 2006.gadā. Pasaules kausa apakšgrupu kārta tika pārvarēta tikai debijas reizē 1994.gadā, pēc tam trīs reizes pēc kārtas apstājoties pēc priekšsacīkstēm.

Komandas galvenais treneris ir Argentīnā dzimušais Huans Antonio Pici, kurš gan futbolista karjeras laikā pārstāvēja Spāniju, spēlējot arī šīs valsts izlasē. Pici Saūda Arābiju vada kopš pērnā gada.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu