Spānija grūtā cīņā ar veiksmes palīdzību uzvar Irānu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules kausa izcīņā B apakšgrupas otrās kārtas mačā trešdien Krievijas pilsētā Kazaņā grūtā cīņā Spānijas futbolisti ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Irānas valstsvienību.

Spānijas izlases labā vārtus guva Djego Kosta, kuram šis bija trešais precīzais sitiens šajā finālturnīrā.

Līdz ar to Spānijas valstsvienība nav zaudējusi 22 mačos pēc kārtas, kas ir visu laiku ilgākā sērija, ņemot vērā izlašu mačus.

Spānijas izlasē šajā mačā atgriezās Dani Karvahals, kurš maija beigās UEFA Čempionu līgas finālā guva traumu. Pirmajā puslaikā spāņi dominēja bumbas kontrolē, taču nespēja to pārvērst vārtu guvumā, mača pirmajām 45 minūtēm noslēdzoties bezvārtu neizšķirti.

Otrā puslaika sākumā Spānijas futbolisti saasināja spēli pie pretinieku vārtiem, 50.minūtē Serhio Basketa sisto bumbu atvairot irāņu vārtsargam Alirezam Beiranvandam. Pāris minūtes vēlāk iespēja izcelties bija arī Isko, taču viņš sita krietni pāri vārtiem. Tikmēr otrā laukuma galā bīstams sitiens padevās Karimam Ansarifardam.

Abu komandu aktīvā spēle noveda līdz vārtu guvumam, 54.minūtē izceļoties Kostam. Spānijas izlases uzbrucējs divu Irānas futbolistu ielenkumā, no aptuveni 12 metriem bija precīzs, kad pa viņa kāju trāpīja pretinieka sistā bumba.
Deviņas minūtes vēlāk irāņi ieraidīja bumbu arī Davida de Heas sargātajā cietoksnī, taču pirms tam bija fiksēta aizmugure, līdz ar to rezultāts palika nemainīgs.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 20 minūtes, Spānijai bija iespēja dubultot savu pārsvaru, taču Irānas futbolisti pēc stūra sitiena pašaizliedzīgā cīņā nosargāja savus vārtus neiekarotus. Vēl labāka iespēja bija irāņiem, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Mehdi Taremi no tuvas distances sitot pāri vārtiem.

Atlikušajā laikā vārti netika gūti, Spānijai gūstot svarīgu uzvaru cīņā par vietu astotdaļfinālā.

Pirms tam šīs apakšgrupas spēlē Portugāle ar 1:0 pārspēja Maroku.

Spānija finālturnīru sāka ar rezultatīvu neizšķirtu 3:3 pret Portugāli, kamēr Irāna ar 1:0 uzveica Maroku.

B apakšgrupas noslēdzošajās cīņās pirmdien Spānija Kaļiņingradā tiksies ar Maroku, bet Portugāle Saranskā duelēsies ar Irānu.

Irāna - Spānija 0:1 (0:0)

Vārtu guvējs: Djegu Kosta (54')

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu