Santušs: Ronaldu ir kā vīns - paliekot vecākam, tikai uzlabo savu kvalitāti (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Portugāles futbola izlasei vēl ir iespējas uzlabot savu sniegumu, pēc uzvaras pār Maroku norādīja valstsvienības spožākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kuram lielas uzslavas tēlaini pauda komandas galvenais treneris Fernandu Santušs.

Portugāles futbola izlase, pateicoties Ronaldu vārtiem, otrdien Krievijā notiekošā Pasaules kausa B apakšgrupas mačā Maskavā ar 1:0 (1:0) pieveica Maroku.

«Esmu ļoti apmierināts. Pats galvenais bija uzvarēt un tikt pie trim punktiem. Sapratām, ja zaudēsim, tad varam arī netikt tālāk, un apzinājāmies, ka Marokas izlase atdos no sevis visu. Spēles sākumā viņi parādīja pārsteidzoši labu sniegumu,» stāstīja Ronaldu.

Portugāle B apakšgrupas noslēdzošo maču aizvadīs pirmdien Saranskā, kur spēkosies ar Irānu.

«Mūsu mērķis ir turpināt strādāt un mēģināt uzlabot savu sniegumu. Esam jau gandrīz iekļuvuši astotdaļfinālā. Augsim no mača uz maču un centīsimies uzvarēt savā apakšgrupā,» pauda Ronaldu.

Ronaldu sniegumu slavēja arī Portugāles valstsvienības stūrmanis Fernandu Santušs.

«Viņš ir kā vīns, paliekot vecākam, tikai uzlabo savu kvalitāti,» pauda Santušs. «Viņš nepārtraukti progresē, pretstatā citiem spēlētājiem.»

Tāpat kā Ronaldu, arī Santušs uzsvēra, ka komanda sniegumu var krietni uzlabot. Otrajā puslaikā Marokas futbolistiem piederēja iniciatīva, kā rezultātā viņi šajā mačā izdarīja vairāk sitienus pa vārtiem un vairāk kontrolēja bumbu (53%).

«Mēs aizvadījām labu spēli, sevišķi aizsardzībā, taču mums vajag daudz vairāk. Mums ir jāmaina sava spēle un vairāk jākontrolē bumba,» sacīja Portugāles izlases stūrmanis.

Savukārt Marokas izlases galvenais treneris Erve Renārs pauda gandarījumu par līdzjutēju atbalstu.

«Jutos tā, kā spēlētu Kasablankā,» teica Renārs.

Ronaldu ar četriem vārtu guvumiem divās spēlēs līdz ar to šobrīd kļuvis par Pasaules kausa rezultatīvāko futbolistu.

B grupas kopvērtējumā Portugāle guvusi četrus punktus divās spēlēs, kamēr trīs punkti vienīgajā mačā ir Irānai, bet punkts - Spānijai. Tikmēr Maroka piedzīvojusi zaudējumus abās cīņās.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu