Dānijas futbolisti neizmato iespēju priekšlaicīgi iekļūt astotdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neizšķirti Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā ceturtdien cīnījās Dānijas un Austrālijas futbola valstsvienības, kuru otrās kārtas C apakšgrupas duelis Samarā (Krievija) noslēdzās ar rezultātu 1:1 (1:1). Dāņi neizmantoja iespēju priekšlaicīgi nodrošināt vietu astotdaļfinālā.

Rezultātu Dānijas izlases sastāvā atklāja Kristians Ēriksens, bet Austrālijas komandas rindās vienīgo precīzo sitienu no 11 metru sitiena atzīmes izpildīja Mails Džedinaks.

Uzvaras gadījumā Dānija vienu kārtu pirms grupu turnīra beigām būtu nodrošinājusi dalību izslēgšanas turnīrā.

Spēles pirmajā puslaikā dāņiem izdevās izvirzīties vadībā pēc meistarīgas izspēles, kad Nikolajs Jērgensens nometa bumbu dāņu zvaigznei Ēriksenam, kurš ar spēcīgu sitienu jau septītajā minūtē raidīja to vārtu augšējā daļā.

Mača turpinājumā Dānijas uzbrucējs Jusufs Poulsens savā soda laukumā bumbu skāra ar roku, taču sākotnēji netika piešķirts 11 metru sitiens. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās mača galvenais tiesnesis gan nozīmēja soda sitienu, kuru 38.minūtē realizēja Džedinaks.

Džedinakam tas bija trešais vārtu guvums turnīrā, viņam tādējādi kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju Austrālijas sastāvā Pasaules kausu finālturnīru vēsturē aiz slavenā Tima Keihila, kurš arī šogad ir izlases sastāvā un ir guvis piecus vārtus.

Otrajā puslaikā vairāk bīstamas iespējas prata izveidot Austrālijas izlase, kamēr dāņiem biežāk nācās aizsargāties. Par spītī Austrālijas uzbrukumiem spēles otrajā pusē rezultāts palika nemainīgs, un abas komandas ieguva katra vienu punktu.

Dānija - Austrālija 1:1 (1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Kristians Ēriksens (7'), 1:1 Mails Džedinaks (39').

Dānijas izlases sastāvs: Kaspers Šmeihels, Henriks Dalsgārds, Simons Kjērs, Jenss Strigers Larsens, Andrēass Kristensens, Tomass Delanijs, Lase Skone, Kristians Ēriksens, Pione Sisto, Nikolajs Jērgensens (Andrēass Korneliuss, 68.min.), Jusufs Poulsens ( Martins Braitvaits, 59.min.).

Austrālijas izlases sastāvs: Metjū Raiens, Azizs Behičs, Trents Seinsbērijs, Marks Miligans, Džošs Risdons, Robijs Krūzs (Daniels Arzani, 68.min.), Mails Džedinaks, Ārons Mojs, Metjū Lekijs, Toms Rogičs (Džeksons Ērvins, 82.min.), Endrjū Nabuts (Tomi Juričs, 75.min.).

Čempionāta ievadā Dānijas izlase ar 1:0 grūtā cīņā pārspēja Peru, kamēr Austrālija ar 1:2 piekāpās Francijai.

Abas komandas iepriekš bija tikušās trīs reizes pārbaudes mačos - divas uzvaras ir dāņiem (2007. un 2012. gadā), bet viens panākums austrāliešiem (2010. gadā).

Dānija līdz šim piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, labāko sasniegumu gūstot 1998. gadā, kad tika sasniegts ceturtdaļfināls. Tāpat 1986. un 2002. gadā Dānija izkļuva no apakšgrupas, apstājoties astotdaļfinālā, bet 2010. gadā, iepriekšējo reizi spēlējot šajā turnīrā, dāņi apakšgrupā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, tomēr izslēgšanas cīņās netika. Komandas galvenais treneris ir Oge Hareide.

Tikmēr Austrālija līdz šim piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, tur spēlējot arī trīs iepriekšējās reizes pēc kārtas. Vienīgo reizi izslēgšanas cīņas tika sasniegtas 2006. gadā, komandai apstājoties astotdaļfinālā, bet 2010. un 2014. gadā tāpat kā debijas reizē 1974. gadā komanda turnīru beidza jau pēc priekšsacīkstēm. Šīs vienības galvenais treneris ir Berts van Marveiks.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15. jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu