Horvātija sakauj Argentīnu un iekļūst Pasaules kausa astotdaļfinālā (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules kausa izcīņā futbolā D apakšgrupas mačā Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā ceturtdien Horvātijas izlase ar rezultātu 3:0 (0:0) sakāva iepriekšējā turnīra finālisti Argentīnas valstsvienību, nodrošinot dalību sacensību astotdaļfinālā.

Uzvarētājiem vārtus guva Ante Rebičs, Luka Modričs un Ivans Rakitičs. Pirmie vārti tika gūti 53.minūtē pēc rupjas argentīniešu vārtsarga Vilfredo Kavaljero kļūdas, kamēr Modričs 80.minūtē izdarīja tālu, bet ļoti precīzu sitienu, nomānot vairākus aizsargus. Tikmēr punktu cīņai pielika Rakitičs, izceļoties jau kompensācijas laika otrajā minūtē.

Horvātija izcīnīja otro uzvaru divos mačos un ar sešiem punktiem ir D apakšgrupas līdere. Tikmēr Argentīnai ir viens punkts divos mačos un tā riskē sensacionāli netikt izslēgšanas spēlēs. Viens punkts ir arī Islandei, bet Nigērija ir tukšā, abām šīm komandām otrās kārtas spēli aizvadot piektdien.

Jau no spēles sākuma laukumā risinājās ļoti skatāma spēle, abām komandām veidojot labus momentus vārtu gūšanai. Cīņas piektajā minūtē bīstami sita Ivans Perisičs, bet 22.minūtē Maksimiliāno Meza norībināja horvātu vārtu stabu. Argentīnai lieliska iespēja bija arī astoņas minūtes vēlāk, taču Enso Peress sita nedaudz garām vārtiem.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, taču cīņa bija līdzvērtīga, tāpēc vēl jo vairāk pārsteidza otrā puslaika notikumi, kurā Horvātija nospēlēja lieliski.

Rezultātu atklāja Rebičs, kurš izmantoja Kavaljero kļūdu. Vārtsargs neveiksmīgi atsita bumbu, tai nonākot pie dažus metrus priekšā esošā horvāta, kurš no gaisa spēcīgi sita vārtu tīklā. Argentīnieši metās atspēlēties, veica vairākas maiņas. Beidzot par sevi lika runāt arī Argentīnas spilgtākā zvaigzne Lionels Mesi, kurš pirmajā puslaikā bija nemanāms, tomēr Horvātija aizsardzībā spēlēja nevainojami, kamēr argentīniešiem pietrūka noslēdzošā sitiena.

Vēl vienu aukstu dušu Argentīna saņēma 80.minūtē, kad lieliski nospēlēja Modričs. Viņš, esot netālu no soda laukuma līnijas, ar māņu kustībām apmānija pretinieku aizsargu un izdarīja lielisku sitienu, bumbu raidot līdz ar vārtu stabu, kam Kavaljero nebija gatavs.

Nonākot vadībā ar 2:0, horvāti sāka spēlēt vēl atbrīvotāk un pārliecinošāk, Rakitičam vispirms trāpot pa vārtu stabu, bet jau kompensācijas laikā viņam tomēr izceļoties, kad Mateo Kovačičs tā vietā, lai sistu pa vārtiem, izlēma piespēlēt partnerim, kurš no tuvas distances bumbu raidīja vārtu stūrī.

Abas komandas tikās arī 1998.gada Pasaules kausa izcīņā, kad apakšgrupu kārtā ar 1:0 uzvarēja Argentīna. Tāpat abas komandas pirms četriem gadiem aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar 2:1 arī labāki bija Argentīnas futbolisti.

Pirmajā kārtā Horvātija ar 2:0 uzvarēja Nigēriju, bet Argentīna spēlēja neizšķirti 1:1 ar Islandi.

Astotdaļfinālam bez Horvātijas kvalificējušās arī Krievijas un Urugvajas izlases no A apakšgrupas, kā arī Francijas valstsvienība no C apakšgrupas.

Argentīna - Horvātija 0:3 (0:0)

Vārtu guvēji: 0:1 Ante Rebičs (53'), 0:2 Luka Modričs (80'), 0:3 Ivans Rakitičs (90+1')

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu