Ārsts: Krievijas futbolisti ir izgājuši cauri vairāk nekā 300 dopinga pārbaudēm (2)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas futbola izlases spēlētāji ir izgājuši cauri vairāk nekā 300 dopinga pārbaudēm, apgalvo Pasaules kausa ārsts Eduards Bezuglovs.

Pasaules kausa finālturnīrs šogad risinās dažādās Krievijas pilsētās, un tas ilgs līdz 15.jūlijam.

Ņemot vērā Krievijas sporta pēdējo gadu dopinga skandālus, šī gada finālturnīrā pastiprināti uzmanība tikusi pievērsta aizliegto vielu pārbaudēm spēlētāju organismos.

Kā ziņu aģentūrai TASS pavēstījis Pasaules kausa ārsts Bezuglovs, Krievijas valstsvienības futbolisti esot gājuši cauri vairāk kā 300 dopinga pārbaudēm.

Savukārt britu mediji iepriekš publicēja ierakstus, apgalvojot, ka Krievijas futbolisti pirmajās spēlēs laukumā veikuši lielākas distances un vairāk sprintus kā citu komandu spēlētāji. «Visas šīs analīzes ir bijušas tīras un jums ir jājautā Anglijas izlases trenerim, kādēļ angļu spēlētāji laukumā neskrien tik daudz,» sacīja Bezuglovs.

Krievija pirmajās divās Pasaules kausa spēlēs guva negaidīti pārliecinošas uzvaras, vispirms ar 5:0 sagraujot Saūda Arābiju un pēc tam ar 3:1 apspēlējot Ēģipti. Šīs uzvaras Krievijai palīdzēja nodrošināt dalību astotdaļfinālā vienu kārtu pirms grupu turnīra beigām.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu