Portugāle emocijām bagātā cīņā spēlē neizšķirti ar Irānu un iekļūst astotdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules kausa (PK) izcīņas astotdaļfinālu pirmdien Saranskā (Krievija) sasniedza 2016. gada Eiropas čempione Portugāles futbola izlase, kas trešajā B apakšgrupas spēlē 1:1 (1:0) cīnījās neizšķirti ar Irānas valstsvienību. Astotdaļfinālā Portugāle spēkiem mērosies ar turnīra mājinieci Krieviju. Labāko 16 komandu vidū no B apakšgrupas iekļuva arī Spānija. Irānai un Marokai turnīrs ir noslēdzies.

Portugāles izlases sastāvā 45.minūtē ar skaistu sitienu vārtus guva Kvarežma, bet otrajā puslaikā portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu nerealizēja 11 metru sitienu.

Spēles izskaņā Irāna nopelnīja 11 metru sitienu, ko otrajā kompensācijas laika minūtē realizēja Karims Ansarifards. Irāna vēl otrā puslaika kompensācijas laika izskaņā metās uz priekšu, cenšoties izraut uzvaru, taču tas neizdevās, astotdaļfinālā tiekot Portugālei.

Portugāle - Irāna 1:1 (1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Rikardu Kvarežma (45'), 1:1 Karims Ansarifards (90+3').

Irānas izlases sastāvs: Alireza Beiranvands, Madžids Hoseini, Morteza Puraligandži, Ramins Rezaejans, Esans Hadži Safi (Milads Mohamedi, 56.min.), Saeids Ezatolahi (Karims Ansarifards. 76.min.), Madi Taremi, Vahids Amiri, Omids Ebrahimi, Alireza Džahanbakšs (Samans Godoss, 70.min.), Sardars Azmuns.

Portugāles izlases sastāvs: Ruī Patrīsiu, Sedriks Suarešs, Žuzē Fonte, Pepe, Rafaels Gerreiru, Žuāu Māriu (Žuāu Moutiņu, 84.min.), Viljams Karvaļu, Adrjēns Silva, Rikardu Kvarežma (Bernārdu Silva, 70.min.), Krištianu Ronaldu, Andrē Silva (Gonsālu Gedešs, 90+5.min.).

Tikmēr Spānija ar rezultātu 2:2 (1:1) spēlēja neizšķirti pret Maroku. Spānijas izlases rindās ar vārtu guvumu izcēlās Isko un Jago Aspass, bet Marokas sastāvā vārtus guva Kalids Butaibs un Jusefs En-Nesiri.

Otrā mačā Marokas valstsvienības rindās 14.minūtē rezultātu atklāja Butaibs, bet Isko 19.minūtē panāca neizšķirtu. Spēles turpinājumā rezultāts ilgu laiku saglabājās nemainīgs, tomēr Maroka spēja panākt pārsvaru, kad ar vārtu guvumu 81.minūtē izcēlās uz maiņu nākušais En-Nesiri.

Spānijai gan izdevās izglābties, jo Aspasa precīzais sitiens otrā puslaika kompensācijas pirmajā minūtē palīdzēja spāņiem izcīnīt punktu un iekļūt astotdaļfinālā.

Portugāle čempionāta ievadā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Spāniju, nākamajā spēlē ar 1:0 pārspēja Maroku. Savukārt Irāna turnīru sāka ar 1:0 uzvaru pār Maroku, bet otrajā spēlē 0:1 piekāpās Spānijai.

Irāna Pasaules kausa finālturnīros piedalās piekto reizi, debiju piedzīvojot 1978. gadā, taču startējot arī pirms četriem gadiem Brazīlijā. Ne reizi nav izkļuvusi no apakšgrupas, allaž sacensības beidzot jau priekšsacīkstēs - 12 cīņās izcīnīta viena uzvara, trīs reizes spēlēts neizšķirti un astoņos mačos ciesti zaudējumi.

Pašreizēja Eiropas čempione Portugāle septīto reizi piedalās Pasaules kausa finālturnīrā, labāko sasniegumu gūstot 1966. gadā, kad izcīnīja trešo vietu. Tāpat 2006. gadā portugāļi palika ceturtie, bet iepriekšējās planētas meistarsacīkstēs 2014. gadā neizkļuva no apakšgrupas. Krievijā Portugālei ir piektais Pasaules kausa finālturnīrs pēc kārtas.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro un uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu