FIFA Šveices futbola izlases zvaigznēm piespriež naudas sodus

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lēmusi par naudas sodu piešķiršanu Šveices izlases futbolistiem Granitam Džakam, Džerdanam Šaķiri un Stefanam Lihtšteineram par vārtu atzīmēšanas svinībām mačā pret Serbiju.

Šveices futbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā piektdien ar rezultātu 2:1 izcīnīja uzvaru pret Serbijas valstsvienību.

Šveices izlasē vārtus guva Džaka un Šaķiri, kuru vecāki ir Kosovas albāņi. Abi futbolisti vārtu guvumus atzīmēja, ar rokām rādot divgalvainā ērgļa siluetu, kas redzams Albānijas karogā.

FIFA pēc šiem žestiem uzsāka izmeklēšanu, turklāt Džakam un Šaķiri draudēja pat divu spēļu diskvalifikācija, kas būtu liels trieciens Šveices izlasei.

Džaka un Šaķiri gan saņēma vien brīdinājumus, kā arī FIFA noteica naudas sodu 10 000 Šveices franku (aptuveni 9000 eiro) apmērā katram. Tikmēr Lihtšteineram tika piešķirts 5000 Šveices franku sods (aptuveni 4500 eiro).

FIFA ir aizliegusi jebkādas politiskās darbības vai simbolus stadionos.

«Politikai un sportam vajadzētu būt šķirtiem. Protams, tas viss ir emociju iespaidā, taču domāju ka laukumā un ārpus tā mums vajadzētu norobežoties no politikas un koncentrēties sportam, kas mūs visus vieno,» pēc mača teica Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs.

Šaķiri savas vārtu guvuma svinības attaisno, ka tās bijušas tikai emocijas.

«Biju laimīgs, kad guvu vārtus. Tas arī viss,» teica Šaķiri.

Tāpat FIFA bija uzsākusi izmeklēšanu par Serbijas izlases galvenā trenera Mladena Krstajiča izteikumiem. Krstajičs pēc mača teica, ka spēles galvenajam tiesnesim Fēliksam Briham no Vācijas vajadzētu stāties Hāgas tribunāla priekšā par to, ka viņš nepiešķīra 11 metru soda sitienu.

Arī Krstajičs saņēmis 5000 Šveices franku sodu.

Tāpat FIFA sodīja Argentīnas un Horvātijas futbola federācijas, par līdzjutēju darbībām abu izlašu mača laikā, kurā uzvaru ar 3:0 svinēja Horvātija. Līdzjutēji iesaistījās kautiņos un laukumā meta dažādus objektus. Argentīnas futbola federācija saņēmusi 105 000 Šveices franku sodu (aptuveni 94 000 eiro), bet Horvātijas futbola vadība sodīta ar 13 000 Šveices franku (aptuveni 11 200 eiro) sodu.

E apakšgrupā Brazīlija un Šveice divos mačos nopelnījušas katra pa četriem punktiem, Serbija tikpat mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Kostarika pagaidām cīnās bez punktiem.

Savukārt D grupas līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Horvātija, kurai ar trīs punktiem seko Nigērija, bet Argentīna un Islande tikušas katra pie viena punkta.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu