TVNET piespēle: Gorkšs par redzēto Pasaules kausā un aktuālo LFF darbā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs klātienē apmeklējis divas spēles Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā. Intervijā TVNET viņš dalījās ar iespaidiem par redzēto Maskavā un Sanktpēterburgā, kā arī atklāja, kuru komandu sniegums čempionātā viņam simpatizē visvairāk. Tāpat bijušais Latvijas izlases aizsargs un kapteinis pastāstīja par organizatoriskiem jaunumiem saistībā ar viņa pienākumiem LFF prezidenta amatā.

Dienu pirms Pasaules kausa atklāšanas, 13. jūnijā, Maskavā risinājās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kongress, kurā pirmo reizi piedalījās Gorkšs, kurš vien aprīļa beigās tika ievēlēts LFF prezidenta amatā.

Šajā kongresā par 2026. gada Pasaules kausa izcīņas rīkotājām apstiprināja ASV, Meksiku un Kanādu, kas veidoja apvienoto kandidatūru. Otra kandidāte uzņemt prestižo turnīru bija Maroka. Vaicājām, kāpēc LFF atbalstīja Ziemeļamerikas valstis?

Līdz šim Gorkšs klātienē apmeklējis divas spēles Pasaules kausā - Maskavā čempionāta atklāšanas spēli Krievija pret Saūda Arābiju (rezultāts 5:0) un Sanktpēterburgā aizvadīto dueli Brazīlija pret Kostariku (rezultāts 2:0). Kādi iespaidi par redzēto?

Casual #worldcup dinner. ?

A post shared by Nobel Arustamyan (@nobel_arustamyan) on

Vizītes laikā Gorkšam bija iespēja satikties ar vairākām futbola slavenībām, tostarp bijušajām Spānijas izlases zvaigznēm Ikeru Kasiljasu un Čavi, kuri kaldināja triumfu 2010. gada Pasaules kausā.

Visvairāk Gorkšam sanācis aprunāties ar kādreizējo Itālijas izlases un «AC Milan» pussargu Dženāro Gatūzo, kurš savulaik bija arī treneris un komandas biedrs Latvijas izlases vārtsargam Andrim Vaņinam, pārstāvot Šveices klubu «Sion».

Gorkšs iepriekš nav slēpis, ka lielajos turnīros - Eiropas čempionātā un Pasaules kausā - viņam allaž simpatizējušas Itālijas un Nīderlandes futbola izlases, taču šoreiz šīs komandas nav kvalificējušās. Vaicājām, vai viņam šajā čempionātā izveidojusies kāda cita simpātija?

Pagājušajā nedēļā Gorkšs viesojās Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mītnē Šveices pilsētā Nionā. Sekmīgu pārrunu rezultātā UEFA prezidents Aleksanders Čeferins darba vizītē 9. jūlijā apmeklēs Latviju. UEFA prezidenta vizīti Latvija uzņems pirmoreiz kopš 2010. gada. Kāds ir mērķis un kādu labumu no tās varētu iegūt Latvijas futbols?

Kopš maija Latvijas vīriešu futbola izlasi galvenā trenera amatā vada Somijas speciālists Miksu Pātelainens. Ar jauno treneri komanda aizvadījusi trīs mačus (Baltijas kausā 1:0 pret Igauniju un 1:1 pret Lietuvu, bet pārbaudes mačā 1:3 pret Azerbaidžānu). Kādi ir pirmie iespaidi par jauno treneri un cik daudz viņš iesaistās Latvijas jaunatnes futbola attīstībā?

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu