TVNET piespēle: Kreipāns par futbola komentēšanu un Pasaules kausa «play-off»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa finālturnīrā aizvadītas astotdaļfinālu spēles, tādējādi noskaidrotas astoņas komandas, kas turpina cīņu par prestižo trofeju. TVNET uz sarunu aicināja pieredzējušo sporta žurnālistu Anatoliju Kreipānu, lai apspriestu izslēgšanas turnīra jeb «play-off» spēļu gaitu, un arī vaicājām - kā viņš gatavojas futbola maču komentēšanai televīzijā?

Pasaules kauss futbolā notiek jau 21. reizi, bet šī ir 6. reize, kad Kreipāns turnīru komentē televīzijā. Skaitot kopā ar Eiropas čempionātu, šis viņam ir jau 12. turnīrs komentētāja statusā. Kopš 1996. gada Latvijas Televīzija translē visus lielos turnīrus - Pasaules kausu un Eiropas čempionātu.

Kreipāns atzīst, ka šo gadu laikā krietni mainījies gatavošanās process futbola maču komentēšanai. Daudzi kolēģi viņam vaicājot, kā viņš to varējis izdarīt 1996. gadā, kad nebija iespējams internetā ātri atrast vajadzīgo informācijas apjomu. Viņš uzsver, ka bez interneta ir arī avīzes, žurnāli un grāmatas - kas bija tolaik, ir tagad un būs vienmēr.

«Tagad ir jāatrod pēc iespējas vairāk kaut ko tādu, ko skatītājs nevar atrast datorā ar vienu klikšķi. Tas nozīmē, ka jārok gan dziļāk, gan plašāk. Agrāk bija grūtības sameklēt informāciju, bet tagad - atlasīt interesantāko,» sacīja Kreipāns.

Pasaules kausā aizvadīti astotdaļfinālu mači: Francija ar 4:3 uzvarēja Argentīnu, Urugvaja ar 2:1 apspēlēja Portugāli, mājiniece Krievija 11 metru sitienu sērijā uzveica Spāniju (pamatlaikā 1:1), un šādā pašā scenārijā Horvātija pārspēja Dāniju. Turpinājumā Brazīlija ar 2:0 uzvarēja Meksiku, Beļģija ar 3:2 pārspēja Japānu, Zviedrija ar 1:0 uzvarēja Šveici un Anglija 11 metru sitienu sērijā pārspēja Kolumbiju (pamatlaikā 1:1).

Sarunā ar Kreipānu apspriedām astotdaļfināla mačus, kā arī uzklausījām viņa domas par gaidāmajām ceturtdaļfinālu cīņām, kas notiks 6. un 7. jūlijā.

Urugvajas un Francijas pāra uzvarētāji pusfinālā spēlēs pret Brazīlijas un Beļģijas dueļa spēcīgāko komandu, savukārt Zviedrijas un Anglijas mača veiksminieki pusfinālā cīnīsies pret Krieviju vai Horvātiju.

Pasaules kausa pusfināla spēles notiks 10. un 11. jūlijā, cīņa par 3. vietu paredzēta 14. jūlijā, bet lielais fināls būs 15. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu