Pasaules kausa 1/4 fināli: Neimars ripos tālāk vai ripos mājās? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā piektdien notiks divas ceturtdaļfināla spēles. Vispirms plkst. 17.00 cīņu sāks Urugvajas un Francijas futbolisti, bet plkst. 21.00 laukumā dosies Brazīlijas un Beļģijas izlase. Abi mači tiks translēti Latvijas Televīzijas 7. kanālā, kā arī TVNET piedāvās sekot līdzi notikumiem teksta tiešraidē.

Urugvaja - Francija

Ceturtdaļfinālu kārta sāksies Ņižņijnovgorodā, kur spēkosies 2016. gada Eiropas vicečempione Francija pret vienu no spēcīgākajām Dienvidamerikas izlasēm - Urugvaju.

Abas komandas šajā turnīrā līdz šim spēlējušas bez zaudējumiem. Urugvajas futbolisti guvuši tikai uzvaras (1:0 pret Ēģipti, 1:0 pret Saūda Arābiju, 3:0 pret Krieviju un 2:1 pret Portugāli).

Tikmēr Francijas izlasei ir 3 uzvaras un 1 neizšķirts - 2:1 pret Austrāliju, 1:0 pret Peru, 0:0 pret Dāniju un 4:3 astotdaļfinālā pret 2014. gada pasaules vicečempioni Argentīnu.

Urugvajas izlasei, visticamāk, cīņā pret Franciju traumas dēļ nevarēs palīdzēt viens no komandas līderiem uzbrucējs Edinsons Kavani, kurš šajā turnīrā guvis 3 vārtus, 2 no tiem astotdaļfinālā pret Eiropas čempioni Portugāli.

Līdz ar to sagaidāms, ka lielāku līdera lomu uzbrukumā būs jāuzņemas Luisam Suaresam, kurš šajā čempionātā Urugvajas labā guvis 2 vārtus un veicis 1 rezultatīvu piespēli.

Francijas valstsvienībai spēlē pret Urugvaju nāksies iztikt bez centra pussarga Blēza Matuidī, kuram šis mačs jāizlaiž sakrāto dzelteno kartīšu dēļ. Tikmēr ierindā būs rezultatīvie uzbrucēji Kilians Mbapē un Antuāns Grīzmans, kuri turnīrā katrs guvuši attiecīgi 3 un 2 vārtus.

Brazīlija - Beļģija

Otrais ceturtdaļfināla duelis piektdien notiks Kazaņā starp titulēto Brazīliju un šā gada turnīra līdz šim rezultatīvāko komandu Beļģijas izlasi.

Pasaules kausu Brazīlijas futbolisti izcīnījuši 5 reizes, kas ir čempionāta rekords. Kā jau katru turnīru, arī šoreiz brazīliešus uzskata par titula pretendentiem.

Brazīlijas futbolisti turnīrā izcīnījuši 3 uzvaras un piedzīvojuši 1 neizšķirtu - 1:1 pret Šveici, 2:0 pret Kostariku, 2:0 pret Serbiju un 2:0 astotdaļfinālā pret Meksiku.

Lielu ažiotāžu izraisījusi Brazīlijas zvaigznes Neimara pārmērīgā kūleņošana laukumā pie katra noteikumu pārkāpuma. Par to viņš saņēmis bargu kritiku un tiek apsmiets sociālajos tīklos.

Tomēr nevar noliegt, ka Neimars ir viens no labākajiem futbolistiem pasaulē. Šajā čempionātā patlaban viņš ir izteikts līderis divos statistikas rādītājos - izprovocējis pretiniekus 23 reizes pārkāpt noteikumus un izdarījis 24 sitienus pa vārtiem.

Neimars līdz šim šajā Pasaules kausā guvis 2 vārtus un veicis 1 rezultatīvu piespēli. Ar tādu pašu rezultativitāti Brazīlijas izlases rindās izcēlies arī Filipe Koutinju. Savukārt dzeltenu kartīšu dēļ maču izlaidīs centra pussargs Kazemīru.

Beļģijas futbolisti šajā čempionātā guvuši 12 vārtus, kas ir labākais rādītājs turnīrā. «Sarkanie velni» izcīnījuši 4 uzvaras - 3:0 pret Panamu, 5:2 pret Panamu, 1:0 pret Angliju un 3:2 astotdaļfinālā pret Japānu.

Ar 4 precīziem sitieniem Beļģijas valstsvienības sastāvā izcēlies Romelu Lukaku, bet 2 gūti vārti un 2 rezultatīvas piespēles ir Edena Azāra kontā. Tikmēr labāks sniegums tiek gaidīts no Kevina de Brujnes, kurš atzīmējies ar 1 rezultatīvu piespēli.

Kopš galvenā trenera amatā strādā Tite, Brazīlijas izlase 25 mačos ielaidusi tikai 6 vārtus, turklāt pēdējās 15 spēlēs nav piedzīvots zaudējums. Savukārt Beļģijas futbolisti zaudējuma rūgtumu nav izjutuši jau 23 mačos pēc kārtas.

Urugvaja - Francija un Brazīlija - Beļģija pāru uzvarētāji tiksies pusfinālā, kas risināsies 10. jūlijā, Sanktpēterburgā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu