Pasaules kausa 1/4fināli: vai Anglija un Horvātija apliecinās favorītu statusu? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/EPA/TVNET kolāža

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā sestdien risināsies divas ceturtdaļfinālu spēles. Vispirms plkst. 17.00 cīņu sāks Zviedrijas un Anglijas futbolisti, bet plkst. 21.00 laukumā dosies Krievijas un Horvātijas komandas. Abi mači tiks translēti Latvijas Televīzijas 7. kanālā, kā arī TVNET piedāvās sekot līdzi notikumiem teksta tiešraidē.

Zviedrija - Anglija

Krievijas pilsētā Samarā futbola dzimtene Anglija centīsies apliecināt favorītu statusu cīņā pret Zviedriju, kas Pasaules kausa ceturtdaļfinālā iekļuvusi pēc 24 gadu pārtraukuma. Savukārt zviedru labākais sasniegums ir izcīnīta 2. vieta 1958. gadā.

Angļi iepriekšējās divas reizes Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēlēja 2006. un 2002. gadā, abos gadījumos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt pusfinālu angļi pēdējo reizi sasniedza 1990. gadā, turnīrā iegūstot 4. vietu, bet pasaules čempionu titulu izdevies izcīnīt vienīgi 1966. gadā.

Pasaules kausa ceturtdaļfinālu Zviedrija sasniegusi ar 3 uzvarām un 1 zaudējumu - 1:0 pret Dienvidkoreju, 1:2 pret Vāciju, 3:0 pret Meksiku un astotdaļfinālā 1:0 pret Šveici.

Arī Anglija līdz ceturtdaļfinālam tikusi ar 3 uzvarām un 1 zaudējumu - 2:1 pret Tunisiju, 6:1 pret Panamu, 0:1 pret Beļģiju un astotdaļfinālā panākums 11 metru sitienu sērijā pret Kolumbiju (mača pamatlaikā 1:1).

Zviedrijas futbolisti pēdējos 13 mačos tikai vienā spēlē guvuši vairāk kā 1 vārtus, kas izdevās jau minētajā 3:0 uzvarā pret Meksiku. Savukārt Anglija pēdējos 14 mačos zaudējuši tikai 1 spēli, jau minēto dueli pret Beļģiju, kad abas komandas spēlēja bez līderiem.

Anglijas izlases uzbrucējs un komandas kapteinis Herijs Keins patlaban ir turnīra labākais vārtu guvējs ar 6 precīziem sitieniem (3 gūti vārti no 11 metru atzīmes), tikmēr Zviedrijas valstsvienībās 2 reizes precīzs bijis aizsargs Andrēass Grankvists.

Krievija - Horvātija

Turnīra mājiniece Sočos tiksies ar Horvātiju, kas šajā čempionātā izcīnījusi 4 uzvaras 4 mačos un tiek uzskatīta par favorīti šajā ceturtdaļfināla duelī.

Horvātijas izlase, debitējot Pasaules kausā, izcīnīja 3. vietu 1998. gadā. Pēc 20 gadu pārtraukuma horvāti ne tikai cer atkārtot iepriekšējo panākumu, bet arī pacīnīties par vietu finālā.

Kopš Padomju Savienības sabrukuma Krievijas futbolisti pirmo reizi spēlē Pasaules kausa izslēgšanas mačos. Vienīgo reizi ceturtdaļfinālu krievi pārvarēja 1966. gadā. Toreiz, spēlējot PSRS sastāvā, izdevās iegūt 4. vietu.

Horvātijas izlases futbolisti šajā čempionātā uzvarējuši Nigēriju ar 2:0, Argentīnu ar 3:0, Islandi ar 2:1 un astotdaļfinālā Dāniju 11 metru sitienu sērijā (mača pamatlaikā neizšķirts 1:1).

Tikmēr Krievijas futbolisti šajā turnīrā izcīnījuši 3 uzvaras un piedzīvojuši 1 zaudējumu - 5:0 pret Saūda Arābiju, 3:1 pret Ēģipti, 0:3 pret Urugvaju un astotdaļfinālā panākums pret Spāniju 11 metru sitienu sērijā (1:1 pamatlaikā).

Deniss Čeriševs un Artjoms Dzjuba katrs guvuši pa 3 vārtiem Krievijas valstsvienības labā šajā Pasaules kausā, tikmēr Horvātijas izlasē līderis ir komandas kapteinis Luka Modričs, kura kontā 2 precīzi sitieni.

Pirmā pusfināla duelis, kurā Francija spēkosies ar Beļģiju, risināsies 10. jūlijā, Sanktpēterburgā. Savukārt otrs pusfināls plānots 11. jūlijā Maskavā, «Luzhniki» stadionā.

Savukārt 14. jūlijā Sanktpēterburgā paredzēts mačs cīņai par 3. vietu, bet 15. jūlijā «Luzhniki» stadionā risināsies lielais fināls.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu