Anglija nospēlē ar galvu, uzvar Zviedriju un iekļūst PK pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Anglijas futbola izlase sestdien Krievijas pilsētā Samarā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību un iekļuva Pasaules kausa pusfinālā. Uzvarētāju labā vārtus guva Herijs Megvairs un Dela Alli, kuri katrs izdarīja precīzu sitienu ar galvu.

Anglijas izlases pretiniece pusfinālā noskaidrosies Krievijas un Horvātijas ceturtdaļfināla duelī. Tikmēr par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Beļģija un Francija. Līdz ar to Pasaules kausā šogad triumfēs komanda no Eiropas.

Maču abas komandas iesāka piesardzīgi, pirmo puslīdz bīstamo sitienu pa vārtiem 19.minūtē izdarot Herijam Keinam, kurš no soda laukuma robežas pārbaudīja zviedru vārtsarga Robina Ūlsena modrību.

Mača rezultāts tika atklāts 31.minūtē, kurā Herijs Megvairs pēc stūra sitiena bija precīzs ar galvu.

Pirmā puslaika noslēgumā zviedru soda laukumā ielauzās Rahīms Stērlings, taču anglis dubultot rezultātu nespēja. Savukārt otrā puslaika sākumā angļu vārtsargs Džordans Pikfords glāba komandu pēc Markusa Berga sitiena.

Spēles rezultāts tika dubultots 59.minūtē, kad pēc angļu spiediena Dela Alli, sitot ar galvu, noslēdza centrējumu soda laukumā. Dažas minūtes vēlāk atkal Pikfordam vajadzēja iesaistīties spēlē, bet 66.minūtē pēc stūra sitiena Megvairs ar galvu sita bumbu pār vārtiem.

Turpinājumā atkal Pikfords neļāva zviedriem iekarot Anglijas izlases cietoksni. Otrā puslaika otrajā pusē cīņas ritējums nemainījās, angļiem izcīnot uzvaru ar 2:0.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa izcīņā piedalās 15.reizi, bet par planētas labāko valstsvienību līdz šim tā kļuvusi vienu reizi, pie titula tiekot tālajā 1966.gadā.

Tai vairs ne reizi nav izdevies ielauzties labāko trijniekā, bet pusfinālā tā iekļuva vēl tikai 1990.gadā, paliekot ceturtajā vietā.

Zviedrija - Anglija 0:2 (0:1)

Vārti: 0:1 Herijs Megvairs (30'), 0:2 Dela Alli (59')

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu