Jerro neturpinās vadīt Spānijas futbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Fernando Jerro neturpinās darbu ar valstsvienību, paziņojusi Spānijas Futbola federācija (RFEF).

Jerro negaidīti kļuva par Spānijas izlases treneri īsi pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sākuma, jo no amata tika atlaists Hulens Lopetegi.

Jerro vadībā Spānija izcīnīja uzvaru B apakšgrupā, sakrājot piecus punktus. Turnīru spāņi sāka ar neizšķirtu 3:3 pret Portugāli, turpināja ar minimālu uzvaru 1:0 pret Irānu, bet trešajā grupas spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 pret Maroku.

Savukārt astotdaļfinālā Spānijas sensacionāli zaudēja turnīra rīkotājai Krievijai. Pamatlaikā mačs beidzās ar 1:1 un arī papildlaikā vārti netika gūti, taču krievi svinēja uzvaru pēcspēles sitienu sērijā.

Jerro pirms tam vienu sezonu bija Madrides «Real» galvenā trenera Karlo Ančeloti palīgs, bet 2016./17.gada sezonā viņš vadīja valsts otrās līgas klubu Ovjedo «Real».

Tikmēr kopš pagājušā gada novembra 50 gadus vecais Jerro strādājis par Spānijas izlases sporta direktoru. Savas futbolista karjeras laikā viņš lielāko daļu spēlēja Madrides «Real» sastāvā, trīs reizes triumfējot UEFA Čempionu līgā. Spānijas valstsvienībā Jerro aizvadīja 89 spēles un guva 29 vārtus.

Savukārt RFEF 51 gadus veco Lopetegi atlaida pēc tam, kad viņš neilgi pirms sacensību sākuma tika nosaukts par granda Madrides «Real» galveno treneri. Šādu rīcību Spānijas futbola vadība uzskatīja par nepieņemamu, sakot, ka Lopetegi darīja lietas aiz izlases muguras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu