Brazīlijas futbolists Fernandinju nosaukts par pērtiķi un saņēmis nāves draudus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Brazīlijas futbolists Fernandinju pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā saņēmis rasistiskus apvainojumus sociālajos tīklos.

Brazīlijas izlase pagājušās nedēļas izskaņā ceturtdaļfinālā ar 1:2 zaudēja Beļģijai. Fernandinju pirmajā puslaikā pēc stūra sitiena raidīja bumbu savos vārtos, ļaujot beļģiem iegūt pārsvaru.

Pēc mača gan pats Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras «City» futbolists, gan arī viņa ģimene sociālajos tīklos saņēma neglaimojošus vēstījumus no svešiniekiem. Fernandinju tika nosaukts par pērtiķi, kā arī saņēma nāves draudus.

Arī futbolista sieva savā «Instagram» kontā saņēma vēstules, kurās bija teikts, ka viņas dzīvesbiedra dēļ Brazīlija izstājās no Pasaules kausa. Tāpat viņa māte deaktivizēja savu «Instagram» kontu. Vairāki sociālo tīklu lietotāji gan atbalstīja Fernandinju, veltot pozitīvus vārdus spēlētājam.

Brazīlijas futbolisti Pasaules kausa E apakšgrupā ar 2:0 pieveica Serbiju un Kostariku, kā arī nospēlēja 1:1 ar Šveici, izcīnot pirmo vietu. Astotdaļfinālā brazīlieši ar 2:0 pieveica Meksiku.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi. Brazīlija šajā turnīrā ir triumfējusi piecas reizes, kas ir rekords.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, bet šī gada turnīrs noslēgsies 15.jūlijā. Tāpat ir zināms, ka par čempioni kļūs komanda no Eiropas, jo vienā pusfināla duelī cīnīsies Anglija un Horvātija, bet otrā Beļģija un Francija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu