«Spartaks» futbolisti ar cienīgu sniegumu cīnās neizšķirti ar «Crvena zvezda»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo divu gadu «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas uzvarētāja Jūrmalas «Spartaks» trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā parādīja cienīgu sniegumu un spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar titulēto Serbijas klubu Belgradas «Crvena zvezda».

«Skonto» stadionā, Rīgā, notiekošajā spēlē vārti cīņas 90 minūtēs netika gūti.

Teritoriāls pārsvars teju no pirmajām minūtēm piederēja viesiem, tomēr arī «Spartaks» pirmajā puslaikā spēja apdraudēt pretinieku vārtus, pāris reizes mājiniekiem izdarot bīstamus centrējumus, kas gan vēlamo rezultātu nedeva. Savukārt puslaika otrajā pusē «Crvena zvezda» pārsvars jau bija izteiktāks, taču «Spartaku» pāris epizodēs glāba vārtsargs Jevgeņijs Nerugals.

Arī otrajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja serbi, tomēr viņiem bīstamas situācijas izveidot vairs nebija tik viegli, jo «Spartaks» lielu uzmanību veltīja aizsardzībai. Cerot uz pretuzbrukumiem, Jūrmalas klubs savu labāko iespēju arī sagaidīja, kad 86.minūtē viens pret «Crvena zvezda» vārtsargu izskrēja uz maiņu nākušais Djego Agirre, tomēr viņam pārspēt Milanu Borjanu neizdevās.

Atlikušajā laikā «Spartaks» vairāk rūpējās par savu vārtu drošību, beigās nosargājot bezvārtu neizšķirtu.

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Belgradā.

«Spartaka» komanda pagājušajā nedēļā guva uzvaru Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā, ar 8:1 sagraujot «Ghetto»/«Gvatar» vienību, kas spēlē Latvijas otrajā līgā. Jūrmalnieki līdz ar to pārtrauca trīs neuzvarētu spēļu sēriju, pirms tam divas reizes zaudējot un reizi spēlējot neizšķirti Latvijas futbola virslīgā.

Savukārt «Crvena zvezda», kas ir šī dueļa favorīte, Rīgā ieradās ar četrām uzvarām pārbaudes spēlēs, kas tika gūtas pret Austrijas, Kipras un Īrijas klubiem. Savukārt ņemot vērā arī Belgradas kluba iepriekšējo sezonu, tad šī vienība šobrīd nav zaudējusi 15 spēlēs pēc kārtas.

Titulētā «Crvena zvezda» četras reizes kļuvusi par Serbijas čempioni, piecas reizes triumfējusi Serbijas un Melnkalnes čempionātā, kā arī 19 reizes kļuvusi par Dienvidslāvijas čempioni.

Tāpat Belgradas vienība 1991.gadā triumfēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līgā), tajā pat gadā uzvarot arī Starpkontinentālajā kausā (tagad - FIFA Klubu pasaules kausā).

Iepriekšējā sezonā «Crvena zvezda» pārvarēja četras kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā un iekļuva grupu turnīrā, pēc tam sasniedzot arī «play-off», kur pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:1 tika atzīts Krievijas kluba Maskavas CSKA pārākums.

«Crvena zvezda» 2011./2012.gada sezonā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā tikās ar «Ventspili», divu maču summā izcīnot graujošu uzvaru ar 9:1.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

«Spartaka» futbolisti pērn triumfēja «SynotTip» Latvijas futbola virslīgā, nosargājot pirms gada izcīnīto titulu. Jūrmalas komanda ir divkārtējā Latvijas čempione.

Pērn jūrmalnieki debitēja UEFA Čempionu līgā, kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 1:2 piekāpjoties Kazahstānas klubam «Astana».

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu