Daličs: Mūsu paveiktais ir kas fantastisks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Zlatko Daličs pēc komandas iekļūšanas Pasaules kausa finālā slavēja spēlētāju raksturu.

Trešdien Pasaules kausa finālā iekļuva Horvātija, kas, pateicoties pagarinājumā gūtiem vārtiem, ar 2:1 pārspēja Angliju.

Līdz ar to horvātus svētdien gaida cīņa par Pasaules kausu pret Franciju.

«Mūsu paveiktais ir kas fantastisks. Divi spēlētāji spēlēja bezmaz vai ar vienu kāju, bet tas nebija redzams. Neviens spēlētājs pagarinājumā nevēlējās tikt nomainīts. Tas parāda mūsu komandas raksturu, kas dara mani lepnu. Neviens nepadevās,» izteicās Daličs.
«Mēs esam gatavi spēlēt finālā un vēlamies to darīt. Pagarinājums varētu būt problēma, jo Francijas izlasei ir par vienu dienu vairāk, lai atjaunotos, tomēr šis nav brīdis, lai meklētu attaisnojumus,» norādīja Daličs. «Mums finālā jāspēlē tā, it kā tā būtu mūsu pirmā spēle turnīrā.»

Līdz šim labākais sniegums Pasaules kausā horvātiem ir trešā vieta 1998.gadā. Zīmīgi, ka toreiz viņi pusfinālā piekāpās tieši Francijai.

Daličs arī izteicās, ka horvāti trešdien bijuši labāki par angļiem visos spēles aspektos.

«Pirms spēles futbolistiem teicu, ka nav spiediena - esam tikuši pusfinālā, tāpēc ir vienkārši jāizbauda futbols. Tieši to arī darījām,» pauda horvātu stūrmanis. «Šobrīd tiek rakstīta Horvātijas futbola un visas valsts vēsture.»

Savukārt Horvātijas valstsvienības aizsargs Šime Vrsaļko pauda pārliecību, ka komanda izcīnīs Pasaules kausu.

«Mēs uzvarēsim šajā Pasaules kausā. Domāju, esam uz to spējīgi,» pēc mača teica Vrsaļko. «Mums komandā ir ļoti pozitīva enerģija, esam ļoti spēcīgi.»

Anglija sestdien sacentīsies par trešo vietu Pasaules kausā, spēkojoties pret Beļģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu