Britu un horvātu fani ālējas, laistās ar alu, dzied, šauj petardes...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas vakarā visa Horvātija un Anglija juta līdzi savu valstu futbola izlasēm Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pusfināla spēlē. Vienai no komandām bija jāzaudē. Briti līdz 68. minūtei bija labā omā, jo Anglijas valstsvienība atradās vadībā, bet tad nāca Horvātijas laiks un galarezultātā varēja līksmot šīs valsts atbalstītāji. Lielas svinības notika aizgājušajā naktī Zagrebā un citās Balkānu valsts pilsētās. Fani laistījās ar alu, dziedāja dziesmas, šāva petardes un visādi citādi atzīmēja Horvātijas pirmās reizes nonākšanu prestižo sacensību finālā.

Cīņas laikā horvāti atradās iedzinēja lomā, bet prata atspēlēties - izlīdzināt rezultātu un otrajā papildlaikā izraut uzvaru, kad 109. minūtē precīzi sita Mario Mandžukičs.

Finālā Horvātija spēkiem mērosies ar Franciju, bet Anglija cīņā par trešo vietu tiksies ar Beļģiju, kurai grupas turnīrā piekāpās ar 0:1.

Interesanti, ka Horvātija visus trīs izslēgšanas turnīra mačus uzvarējusi pēc pamatlaika. Tas nozīmē, ka laukumā pavadītā laika ziņā tā aizvadījusi papildus 90 minūtes, kas pielīdzināmas vēl vienai pilnai spēlei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu