Sautgeits: Mums jābūt lepniem par sasniegto

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola izlasei jābūt lepnai par iekļūšanu Pasaules kausa pusfinālā, lai gan trešdien tajā nācās piekāpties Horvātijai, uzskata komandas galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Trešdien Pasaules kausa finālā iekļuva Horvātija, kas, pateicoties pagarinājumā gūtiem vārtiem, ar 2:1 pārspēja Angliju. Anglija šajā mačā nenosargāja ātri iegūtu vadību, jo horvāti otrajā puslaikā panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru nodrošināja pagarinājumā.

«Domāju, ka pirmajā puslaikā parādījām ļoti labu sniegumu un varbūt varējām iesist vēl vienus vārtus,» pēc mača izteicās Sautgeits. «Es no saviem spēlētājiem nevaru prasīt vairāk, jo izslēgšanas mačos vienkārši ir jāprot izmantot savas iespējas.»
«Mačā pret Horvātiju tas īsti neizdevās, bet mēs no tā mācīsimies. Pusfinālā laukumā no sevis atstājām visu,» uzsvēra Sautgeits.

Anglijas izlases galvenais treneris norādīja, ka viņa vadītās komandas futbolisti pēc mača bija pamatīgi vīlušies, tomēr piebilda, ka vienība tuvāko gadu laikā var sasniegt lielas lietas.

«Nav iespējams pateikt kaut ko tādu, lai spēlētāji pēc zaudējuma Horvātijai justos labi. Mums jābūt lepniem par to, ko esam sasnieguši. Nedomāju, ka kāds varēja atdot no sevis vēl vairāk,» uzskata Sautgeits. «Futbolisti bija izpumpējušies, tomēr tā ir daļa no viņu jaunības - viņi tikai vēl fiziski nobriest. Horvātijai toties sastāvā ir kārtīgi cīnītāji, kuriem ir ļoti svarīgu maču pieredze.»

Pasaules kausa rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem vārtiem ir anglis Herijs Keins, kurš, visticamāk, šo titulu arī nosargās, bet trešdien pret Horvātiem viņš bija diezgan nemanāms.

«Keins komandas labā atdeva pilnīgi visu. Viņš bijis lielisks kapteinis, tāpēc neko vairāk nevaru prasīt,» par tikai 24 gadus veco Keinu izteicās Sautgeits.

Sestdien Anglijas futbolisti par trešo vietu cīnīsies ar Beļģiju, kamēr svētdien finālā Horvātija tiksies ar Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu