Kamešs: Ja mēs būtu koncentrējušies līdz beigām, pretinieki neko neiesistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FK Liepāja/Facebook.com

«Liepājas» komandai ceturtdien UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas spēles beigās pret Zviedrijas klubu Gēteborgas «Hacken» pazuda koncentrācija, tāpēc tika pieļautas kļūdas, kuras pretinieki izmantoja, aģentūrai LETA sacīja liepājnieku komandas spēlētājs Vladimirs Kamešs.

Kurzemes klubs dalību Eirokausos sāka ar zaudējumu savās mājās. «Liepāja» pretiniekiem piekāpās ar rezultātu 0:3, visus trīs vārtus astoņu minūšu laikā ielaižot mača beigu daļā.

Kamešs «Liepāja»/«Mogo» komandai pievienojās 5.jūlijā, savukārt ceturtdien viņš mājinieku rindās laukumā devās sākumsastāvā, bet 64. minūtē, kad rezultāts vēl bija neizšķirts 0:0, tika nomainīts.

«Par atgriešanos Liepājā esmu priecīgs. Trenējos, gaidīju piedāvājumus, bet tad nedaudz apslimu. Apnika gaidīt, tāpēc nolēmu pievienoties Liepājai, un uzskatu, ka tas ir pareizs lēmums,» aģentūrai LETA sacīja Latvijas izlases pussargs.

Savukārt komentējot ceturtdienas spēles notikumus, futbolists sacīja, ka spēles beigās komandai pazudusi disciplīna.

«No «Hacken» komandas tiešām nekas negaidīts nebija. Mums bija labi momenti, tomēr noslēgumā kaut kā pazaudējām koncentrēšanos – parādījās kļūdas, radās caurumi aizsardzībā. Mums vajadzēja iesist jau pirmajā minūtē. Ja jau rezultāts bija 3:0, «Hacken» sanāk augstāka līmeņa komanda, bet es gan tā neteiktu. Man tā nešķiet. Ja mēs būtu koncentrējušies līdz beigām, pretinieki neko neiesistu. Viņi nebija nekas īpašs. Tagad pēc spēles gan var teikt jebko, bet atbildes spēlē centīsimies labot situāciju un cīnīties līdz galam,» solīja Kamešs.

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Gēteborgā.

«Cerības divu spēļu summā nav zudušas. Ja atbildes spēlē neko negaidīsim un uzreiz sāksim radīt spiedienu, viss ir reāli. Šis nav tāds pretinieks kā citus gadus, piemēram, Varšavas «Legia» vai «Salzburg«. Šeit vēl viss ir reāli,» uzskata futbolists.

Iepriekšējā sezonā Kamešs spēlēja Krievijas klubā Krasnojarskas «Jeņisej», palīdzot tam izcīnīt ceļazīmi uz Krievijas premjerlīgu. Tomēr pēc divu gadu sadarbības vienošanās netika pagarināta.

«Treneris dažas dienas pēc pēdējā mača ar «Anži» pateica, ka vairs neredz man vietu sastāvā. Sezonas beigās arī sāku mazāk spēlēt, bet pieļauju, ka tas varētu būt manas slimības dēļ, kā rezultātā izlaidu aptuveni mēnesi. Skaidrojuma mazākam spēles laikam gan tā arī nebija, jo spēlēju arī uzreiz pēc tam, kad atgriezos sastāvā. Lai arī aprīlī ar 0:1 zaudējām Samāras «Kriļja Sovetov», kopumā aizvadījām solīdu spēli, jo pretiniekus «vazājām». Pēc tam gan sākās izmaiņas sastāvā – treneris jau sākumsastāvā laida futbolistus, kuri nebija spēlējuši visu sezonu. Es savukārt vietu pamatsastāvā zaudēju, lai gan pirms tam tur biju visu laiku. Arī treniņos nebiju sliktākais, pat komandas biedri prasīja, kas par vainu, bet treneris neko man nepaskaidroja,» par situāciju iepriekšējā darba vietā pastāstīja Kamešs, kurš labprāt būtu palicis «Jeņisej» rindās.

«Divus gadus tur biju nospēlējis un pamatīgi strādājis, tāpēc loģiski, ka es gribēju tur palikt un nākamajā sezonā spēlēt pret Sanktpēterburgas «Zeņit», bet tāds ir futbols, tagad jau par to neraudāšu. Meklēšu citas iespējas,» piebilda Kamešs.

«Ar Liepājas klubu man ir līgums, kas ļauj pie labāka piedāvājuma doties prom. Tomēr vispirms ir jāiespēlējas. Jāatgūst forma, tagad par došanos prom nav īsti vērts runāt. Kad esi pirmajā spēlē zaudējis ar 0:3, par kādām ārzemēm vispār vēl domāt? Bet šīs sajūtas pašlaik ir uz karstām oglēm balstītas. Protams, tēmēju uz ārzemēm. Neesmu gan tam vēl gatavs, trenējos tikai piecas dienas. Šobrīd gatavs esmu tikai par kādiem 65%, vēl ļoti daudz jāstrādā, lai varētu nospēlēt visas 90 minūtes,» piebilda Kamešs, kurš jūnijā atgriezās Latvijas izlases rindās, piedaloties Baltijas kausa izcīņā un arī pārbaudes spēlē pret Azerbaidžānu.

Futbolists arī neslēpa, ka viņam bijis piedāvājums no kāda Austrijas augstākās līgas kluba, jo atlika vien aizbraukt un noslēgt ar to līgumu, taču Kamešs nelaikā saslimis. Savukārt uz Krievijas otro līgu braukt atpakaļ viņš pagaidām netaisās.

Kamešam šī ir atgriešanās Liepājas kluba rindās, jo tajā viņš nepilnus divus gadus spēlēja jau pirms pārcelšanās uz «Jeņisej». Savas karjeras laikā viņš trīs reizes kļuvis par Latvijas čempionu - divreiz (2005. un 2009. gadā) vairs neeksistējošā «Liepājas metalurga» sastāvā un vienreiz (2015. gadā) ar «Liepāju».

Savas karjeras laikā Kamešs ir spēlējis arī Krievijas premjerlīgas klubā Permas «Amkar», šīs pašas valsts otrās spēcīgākās līgas vienībā Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Ščecinas «Pogon» no Polijas.

Savukārt Latvijas valstsvienībā Kamešs piedalījies 16 spēlēs un guvis vienus vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu