Beļģijas futbolisti pirmo reizi izcīna Pasaules kausa bronzu (6)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Beļģijas futbolisti sestdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā cīņā par 3. vietu Pasaules kausā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Anglijas izlasi. Uzvarētāju labā vārtus guva Tomā Menjē un Edens Azārs.

Beļģijas futbolisti pirmo reizi vēsturē iekļuvuši Pasaules kausa labāko trijniekā. Līdz šim labākais rezultāts bija 4. vieta 1986. gadā.

Līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida vien četras minūtes. Pēc Tibo Kurtuā tālas piespēles beļģi izveidoja ātru uzbrukumu, kurā Tomā Menjē ielauzās soda laukumā un palika nepieskatīts pretinieku vārtu priekšā, raidot bumbu tīklā.

Septiņas minūtes vēlāk lieliska iespēja dubultot rezultātu bija Kevinam de Brujnem, taču viņa raidījumu no tuvas distances atvairīja Džordans Pikfords.

Puslaika vidū bīstams moments pie pretinieku vārtiem bija angļu uzbrukuma līderim Herijam Keinam, kura sistā bumba lidoja garām kreisajam stabam, bet desmit minūtes pirms puslaika beigām Tobijs Alderveirelds no tuvas distances sita pāri Anglijas cietoksnim.

Tuvojoties puslaika beigām, beļģi palika bez pussarga Nasera Šadlī, kurš traumas dēļ bija spiests pamest laukumu.

Otrajā puslaikā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 20 minūtēs, Erika Daiera sisto bumbu no vārtu līnijas izsita beļģu aizsargi. Savukārt četras minūtes vēlāk Herijs Megvairs ar galvu sita garām vārtiem, nespējot uzlauzt Kurtuā cietoksni. Pēc piecām minūtēm otrā laukuma galā tikai Pikfords apturēja Beļģijas futbolistu teicami izspēlētu uzbrukumu.

Sākoties pavisam atklātam futbolam, 82.minūtē pēc de Brujnes teicamas piespēles Azārs izlauzās viens pret Pikfordu, panākot 2:0. Atlikušajā laikā vārti netika gūti, spēles rezultātam nemainoties un beļģiem svinot uzvaru.

Pasaules kausa ieguvēja tiks noskaidrota svētdien Francijas un Horvātijas duelī.

Beļģija - Anglija 2:0

Vārti: 1:0 Tomā Menjē (4'), 2:0 Edens Azārs (82')

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu