Modričs: Esam sasnieguši finālu, pateicoties mūsu trenerim

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Horvātijas futbola izlases galvenajam trenerim Zlatko Daličam ir liels nopelns, ka komanda ir sasniegusi Pasaules kausa finālu, uzskata valstsvienības līderis Luka Modričs.

Svētdien Pasaules kausa finālā Maskavā Horvātija spēkosies ar Franciju.

Horvāti izslēgšanas turnīrā jau aizvadījuši trīs 120 minūšu mačus, kas radījis bažas par to, vai futbolistiem pietiks spēka vēl vienai smagai cīņai.

«Rīt ir Pasaules kausa fināls. Futbolisti labi apzinās, kas tas ir. Mani iepriecina tas, ka futbolisti, ja nebūs par 100% gatavi, nerausies tikt pamatsastāvā. Viņi apzinās mača likmi, bet ja nebūs tam spējīgi, atzīs to un dos vietu citiem,» stāstīja Daličs.

Vairāki Horvātijas futbolisti, tajā skaitā Ivans Perišičs, izlaida piektdienas treniņu.

«Mums nav, ko trenēt. Mums ir jāatpūšas un jāatjaunojas rītdienas spēlei. Ir pāris nelieli savainojumi, sīkas problēmas. Ceru, ka viņi būs gatavi, bet, ja nē, tad rezervē ir futbolisti, kuri rausies laukumā,» atzīmēja Daličs.

Pašlaik 51 gadu vecais Daličs pie Horvātijas stūres stājās vien pirms izšķirošās Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupas spēles.

«Esam sasnieguši finālu, pateicoties mūsu trenerim,» atzīmēja Horvātijas izlases līderis Luka Modričs.

«Mūsu kvalificēšanās finālturnīram karājās mata galā, bet pirms pašas svarīgākās spēles, kas viņam bija pirmā pie izlases stūres, Daličs lika mums noticēt saviem spēkiem un būt pārliecinātiem. Viņš teica, ka esam labi spēlētāji, neskatoties uz krīzi komandā,» atklāja Modričs.

Horvāti izkļuva no apakšgrupas, pēc tam kvalifikācijas «play-off» kārtā pārspējot Grieķiju.

«Man patīk viņa sirsnība, attieksme un pieeja spēlētājiem. Viņš parādījis savas kvalitātes ne tikai kā treneris, bet arī kā cilvēks,» atzīmēja Modričs.

Francijas izlase spēlēs savā trešajā Pasaules kausa finālā. Pirms 20 gadiem francūži savās mājās titula mačā ar 3:0 pārspēja Brazīliju, divus vārtus gūstot Zinedinam Zidānam, bet astoņus gadus vēlāk «pendelēs» tika ciests zaudējums Itālijai.

Savukārt horvātiem šis ir pirmais Pasaules kausa fināls. Horvātija pēc neatkarības iegūšanas 1998.gadā debitēja finālturnīrā, aizkļūstot līdz pusfinālam, kurā tika ciests zaudējums francūžiem, un izcīnot bronzu. Turpinājumā horvāti kvalificējās trim no četriem nākamajiem finālturnīriem, visos apstājoties grupu turnīrā.

Sestdien Pasaules kausa finālturnīrā tiks sadalītas bronzas medaļas, par trešo vietu cīnoties Beļģijai un Anglijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu