«Ventspils» otrajā puslaikā nokārto uzvaru pār «Metta»/LU

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/fkventspils

«Ventspils» vienība, visus savus vārtus gūstot otrajā puslaikā, «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas spēlē svētdien ar 3:1 (0:1) uzvarēja «Metta»/«Latvijas Universitāti» (LU).

Šis mačs iesākās ar diezgan izteiktu Ventspils komandas pārsvaru, kurai piederēja iniciatīva, tomēr «Metta»/LU pamazām izdevās izlīdzināt dueļa ritējumu un atbildēt ar pāris bīstamiem pretuzbrukumiem. Viens no uzbrukumiem izdevās 26.minūtē, kad šī mača rezultātu atklāja rīdzinieku futbolists Ņikita Ivanovs.

Pirmais puslaiks arī noslēdzās ar minimālu «Metta»/LU vadību, bet otrais puslaiks jau ļoti veiksmīgi iesākās «Ventspilij», jo 51.minūtē bumba pēc cīņas soda laukumā nonāca viesu vārtos. Lai arī sākotnēji vārti netika ieskaitīti, pēc nelielas konsultācijas ar palīgiem galvenais tiesnesis Jevgēnijs Vasjukovs tos ieskaitīja. Par vārtu autoru kļuva Tosins Ajeguns.

Otrajā puslaikā turpinājās aktīva spēle abu komandu izpildījumā, turklāt uzbrukt nekautrējās arī «Metta»/LU. Viesu pūliņi gan nevainagojās panākumiem, bet 77.minūtē skaistu un precīzu tālsitienu vārtu devītniekā veica ventspilnieku leģionārs Džuli Mandžgaladze, izvirzīdams mājiniekus vadībā. Savukārt jau mača beigās ar roku savā soda laukumā nospēlēja «Metta»/LU spēlētājs Ņikita Kovaļonoks, kā rezultātā uz rīdzinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

Lai arī «pendeles» virzienu «Metta»/LU vārtsargs Dāvis Ošs uzminēja, Adeleke Akinjemi 87.minūtē tomēr raidīja bumbu vārtos, tādējādi gūdams jau savus devītos vārtus turnīrā. Viņš līdz ar to ar «Liepāja»/«Mogo» pussargu Jāni Ikaunieku vairs nedala virslīgas labākā snaipera godu.

«Ventspils» šo virslīgas kārtu sagaidīja labā noskaņojumā, jo ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva šādu turnīru debitanti Albānijas komandu Ģirokastras «Luftetari». Tiesa, pirms starta Eirokausos «Ventspilij» bija četras smagas spēles - trīs zaudējumi virslīgā pēc kārtas un grūta uzvara Latvijas kausa spēlē pret otrās līgas vienību.

Tikmēr «Metta»/LU šosezon cīnās bez uzvarām, četras no 14 cīņām noslēdzot neizšķirti - divreiz pret valmieriešiem un vienu reizi pret Jelgavas un Ventspils komandām.

Gatavojoties Eirokausiem, «Ventspils» šajā transfēru periodā papildināja sastāvu ar Latvijas izlases aizsargu Vitāliju Jagodinski, gruzīnu izcelsmes Ukrainas pussargu Džuli Mandžgaladzi, brazīliešu aizsargu Ēliu Monteiru Batistu un šajā pašā pozīcijā spēlējošo maķedonieti Medžitu Neziri, kā arī krievu uzbrucēju Vasīliju Pavlovu. Savukārt «studentiem» pievienojies Kristaps Liepa no RFS.

Savainojumu dēļ «Ventspilij» šobrīd nevar palīdzēt pamatsastāva futbolisti Vadims Žuļevs, Vitālijs Rečickis un Amansiu Fortešs.

Abu komandu savstarpējā spēlē pirmajā aplī rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Pirms tam svētdien «Jelgava» ar 3:2 pārspēja «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola» (ViA) futbolistus.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 34 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet 28 punkti 14 mačos ir «Riga» vienībai. No tās par trīs punktiem atpaliek 13 mačus aizvadījusī «Liepāja»/«Mogo», bet 25 punkti 14 cīņās ir arī «Ventspilij».

Piektā ar 23 punktiem ir čempione Jūrmalas «Spartaks», bet 14 punktus iekrājusi «Jelgava». Četri punkti ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā ir divi punkti.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu